pacio3 Napisano 30 Stycznia 2024 Napisano 30 Stycznia 2024 Witam. Na wstępie chciałbym powiedzieć, że jestem świadomy że temat z odkręcaniem wolnobiegu był poruszany wiele razy. Jednakże potrzebuje i tak większej pomocy. Posiadam rower typu dirt który ma w sobie driver 9t którego nie da się odkręcić. Siedzę już drugi dzień w garażu z tym i widziałem wiele filmów które nic nie pomogły. Próbowałem wiele sposobów na jego odkręcenie, a powodem dlaczego podejmuje się takiej roboty jest luz drivera i strzelanie podczas napięcia łańcucha. Zamierzałem dać serwisantowi ową sprawe, jednakże jest na urlopie, a bliższych dobrych serwisów rowerowych w okolicy nie ma. Jak wiadomo przed driverem znajduje się jedna "śrubka" i nakrętka przez które wyjęcie drivera staje się niemożliwe. Chodzi mi o odkręcenie tych dwóch elementów. Może ktoś ma jakiś pomysł, albo miał już taką robotę. Poniżej wstawiam link do zdjęcia, pozdrawiam. Cytuj
ArtGD Napisano 30 Stycznia 2024 Napisano 30 Stycznia 2024 A konkretnie jaki jest problem? Nakrętka się obrobiła? Cytuj
pacio3 Napisano 31 Stycznia 2024 Autor Napisano 31 Stycznia 2024 tak nie idzie odkręcić i nie mam pojęcia jak to odkręcić Cytuj
ArtGD Napisano 31 Stycznia 2024 Napisano 31 Stycznia 2024 A po przeciwnej stronie piasty czasem nie ma nakrętki i konusa? Do złapania konusa potrzebujesz cienki klucz do piast. 1 Cytuj
pacio3 Napisano 3 Lutego 2024 Autor Napisano 3 Lutego 2024 Jednak nie jestem pewny co do zakupu kluczu. Chciałem kupić zestaw 4 kluczy z różnymi rozmiarami do konusów, jednak opinie odradzały zakup. Wiesz jak mogę sprawdzić który klucz będzie pasował? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi