Viking1 Napisano 16 Października 2023 Napisano 16 Października 2023 Witam, Co dokładnie powinienem zrobić żeby usunąć to piszczenie z korby? Akurat na filmach słychać je tylko przez chwilę, ale normalnie piszczy o wiele intensywniej i głośniej. Poza tym korba w niektórych pozycjach ciężej chodzi(stawia większy opór podczas kręcenia nią).
raven82 Napisano 16 Października 2023 Napisano 16 Października 2023 strzelam w wymyty smar w lożyskach
Viking1 Napisano 16 Października 2023 Autor Napisano 16 Października 2023 Mimo, że to nowa korba zamontowana 2 miesiące temu?
Rafał87 Napisano 16 Października 2023 Napisano 16 Października 2023 zdjąć korbę i zobaczyć jak się zachowuje każde z łożysk, może któreś się w ogole nie kręci.
Viking1 Napisano 16 Października 2023 Autor Napisano 16 Października 2023 Ok, aczkolwiek do tej pory wszystko działało dobrze. Podejrzewam że mogła się tam dostać woda, ponieważ jeździłem trochę w deszczu i robiłem spływy pontonem, rzeką z załadowanym na nim rowerem. Poza tym intensywnie pryskałem rower wodą z szlałfu, żeby go umyć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.