Falkint Napisano 8 Września 2023 Napisano 8 Września 2023 Cześć. Ostatnio przez kilka zmian w moim życiu niestety musiałem porzucić spacerki do pracy kosztem dojazdów (ok 10 km w jedną stronę). Koszty paliwa niestety przez wzrosły dość znacznie. I tak pomyślałem że może jednak warto przemyśleć zakup roweru. Koszt roweru zwróci mi się w ciągu kilku miesięcy nie tankowania auta i ja w sumie na tym lepiej wyjdę. Ale że kolarz ze mnie marny zdecydowałem się na wybór roweru elektrycznego. I tu meritum mojego pytania. Allegro zasypane jest raczej ofertami z chin, niektóre oferty rzeczywiście do mnie przemawiają. Ale szukam porady jak to z trwałością takich rowerów, z serwisami itp. A także spora część ofert ma specyfikację przekraczające unijne normy (np rowery z silnikami 500w ale z ogranicznikami do 25km/h). Jak się sprawy mają z rejestracją takiego "sprzętu" ? Czy muszę najpierw męczyć dystrybutora o jakieś homologację dzięki którym zarejestruje taki moto-rower? Słabo byłoby jakby wyszło że nie mogę jeździć takowym po drogach publicznych. Liczę na jakieś porady, sugestię dotyczące tematu czy podpowiedzi Cytuj
Kettler Napisano 8 Września 2023 Napisano 8 Września 2023 Popatrz na ofertę Decathlonu albo Ecobike. Przy rowerze elektrycznym podstawa to serwis i dostęp do podzespołów elektrycznych. Cytuj
XC100S Napisano 9 Września 2023 Napisano 9 Września 2023 (edytowane) Jest już temat gdzie kupiony ma być, jest, Riverside 500 e. Może warto poczekać i zobaczyć co będą mówić po zakupie, pierwsze wrażenia. Jak okaże się lipa to ... może Ecobike. Jest jeszcze Funbike, tańszy. Najtańszy z hamulcami tarczowymi Funbike od 5,4 tysięcy, Ecobike od 7,5 a Riverside od 5,5 tysięcy PLN. Pozostaje serwis, jego podejście do klienta. Edytowane 9 Września 2023 przez XC100S Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi