yepo1 Napisano 20 Marca 2023 Napisano 20 Marca 2023 Witam, Jako, że pogoda robi się coraz lepsza chciałbym w końcu zmienić mój wysłużony rower. Od paru lat użytkowałem Scott Sportster 55 i byłem bardzo zadowolony z tego roweru. Głownie jeżdżę drogą asfaltową, chodnikami, czasem jakaś utwardzona, leśna. Dlatego szukam rower o zbliżonym typie - o ile wyczytałem w Internecie i na forum jest to rower Crossowy W sklepie sprzedawca polecał mi: Trek FX 3 Disc Lub w wiekszych pieniądzach Giant Roam 0 Disc Chciałbym dopytać na forum - czy w tym budżecie, warto kupić, ktoryś z tych rowerów. Giant troche wykracza poza budżet i wolałbym zachować kwotę w okolicach do 5000zł. W sklepie giant ok. 6tyś, widze, ze w teorii w Internecie taniej da się wyrwać. A może coś innego wartego uwagi? Zaznaczę, że nie do konca znam sie na specyfikacji rowerów - dlatego pytam, żebym nie kupił jakiegoś szajsu. Dziękuje z góry za odpowiedzi.
Sk27 Napisano 20 Marca 2023 Napisano 20 Marca 2023 Cześć, jeśli jeździsz po utwardzonych nawierzchniach to możesz zainteresować się wspomnianym przez Ciebie Treku FX 3 Disc. Taki rower będzie lżejszy i odpada w nim serwisowanie amortyzatora. Jeśli chcesz pozostać przy rowerze crossowym to warto się zainteresować Giant Roam 1. Jest tańszy od modelu 0, a wciąż wypada przyzwoicie (ma chociażby amortyzator powietrzny).
szczupak56 Napisano 20 Marca 2023 Napisano 20 Marca 2023 Ja brałbym jeszcze pod uwagę treka ds nowe generacji. https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-hybrydowe/rowery-dual-sport/dual-sport/dual-sport-3-generacji-5/p/36826/?colorCode=green
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.