Skocz do zawartości

[4000-5000zł] Rower typu Crossowy lub podobnego typu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,
Jako, że pogoda robi się coraz lepsza chciałbym w końcu zmienić mój wysłużony rower.
Od paru lat użytkowałem Scott Sportster 55 i byłem bardzo zadowolony z tego roweru. 
Głownie jeżdżę drogą asfaltową, chodnikami, czasem jakaś utwardzona, leśna. 
Dlatego szukam rower o zbliżonym typie - o ile wyczytałem w Internecie i na forum jest to rower Crossowy 
W sklepie sprzedawca polecał mi:
Trek FX 3 Disc 
Lub w wiekszych pieniądzach Giant Roam 0 Disc 

Chciałbym dopytać na forum - czy w tym budżecie, warto kupić, ktoryś z tych rowerów. Giant troche wykracza poza budżet i wolałbym zachować kwotę w okolicach do 5000zł. W sklepie giant ok. 6tyś, widze, ze w teorii w Internecie taniej da się wyrwać. 
A może coś innego wartego uwagi? 
Zaznaczę, że nie do konca znam sie na specyfikacji rowerów - dlatego pytam, żebym nie kupił jakiegoś szajsu. 

Dziękuje z góry za odpowiedzi. 

Napisano

Cześć, jeśli jeździsz po utwardzonych nawierzchniach to możesz zainteresować się wspomnianym przez Ciebie Treku FX 3 Disc. Taki rower będzie lżejszy i odpada w nim serwisowanie amortyzatora.

Jeśli chcesz pozostać przy rowerze crossowym to warto się zainteresować Giant Roam 1. Jest tańszy od modelu 0, a wciąż wypada przyzwoicie (ma chociażby amortyzator powietrzny).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...