Skocz do zawartości

[Zmiana osprzętu] w Romet Aspre 1 2022

Rowil

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie, jestem szczęśliwym posiadaczem Rometa Aspre 1 2022 i na początku roku czeka mnie wymiana kasety, łańcucha, pewnie korby z suportem i może tylnej przerzutki i moje pytania czy i jakie podzespoły proponujecie do tego gravela, może jakaś konkretna grupa, która znacznie poprawi działanie całego napędu. Chce wydać na podzespoły ok 1000zł - 1500zł??
specyfikacja aktualna  https://smartrowery.pl/rowery-gravel/71568-1586382-romet-aspre-1-2022-szampansko-czarny.html

Napisano

Korba jest pod HT2?

Po co zmieniać tylną przerzutkę, skoro to GRX?

Kup kasetę i łańcuch, jeżeli potrzebują wymiany. Nic więcej nie wyczarujesz, bo ograniczają Cię manetki. Za 1500 zł nie zmienisz grupy na nim lepszego.

Swoją drogą, masz tak hamulce BR-RS305? Jak się sprawują?

Skoro to rocznik 2022, to ma pewnie nie więcej niż rok. Zajechałeś już napęd?

Napisano

Mieszkam w Wielkopolsce gdzie jest płasko i jak na razie hamulce są ok , nie mam porównania z hydraulicznymi ale przy mojej wadze 102kg naprawdę dają radę.
Napęd już jest do wymiany, tak sądzi serwis,  jeździłem w miarę dużo zimą na dworze i tez troche  na trenerze. Generalnie denerwują mnie trzaski, świszczenia przy korbie, obijanie łańcucha o widełki i ciężko mi juz wyregulować przerzutki aby działały płynnie na dwóch blatach i wszystkich koronkach kasety.

Napisano

W budżecie do 1500 zł, kupiłbym korbę i suport na hollowtech II + kasetę i łańcuch oraz wymieniłbym linki i pancerze przerzutek. Większych inwestycji chyba nie warto robić. A jak ma być GRX to sprzedać A1 i kupić A2.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...