MrMikael Napisano 8 Grudnia 2022 Napisano 8 Grudnia 2022 Cześć Przerabiam starą ramę Gary Fisher, która należała do mojego s.p. taty. Muszę powiekszyc tylny trójkąt, żeby weszło koło 27-28. Gdzie w Europie znajdę gotowe rurki i dropouty? Ewentualnie do tego jeszcze główka ramy 2 cale... Udało mi się znaleźć sklep w USA (cycle-frames.com) z takimi rzeczami, ale w Europie nic... bede wdzieczny za podpowiedź. PS. Pewnie sie niektórzy zastanawiaja, na ch... tracić czas i piniondz na jakąś starą ramę. Coz, wartość sentymentalna. Cytuj
TheJW Napisano 9 Grudnia 2022 Napisano 9 Grudnia 2022 Skoro wartość sentymentalna, to po co ją niszczyć jakimiś przeróbkami? Zostawić jak jest, doprowadzić do świetności i cieszyć się fajnym klasykiem. 1 Cytuj
Gość Napisano 11 Grudnia 2022 Napisano 11 Grudnia 2022 Zmieni się także geometria. Obawiam się, że jedyne co zostanie z tej ramy, to niesmak że zniszczyłeś coś co miało wartość. Jeżeli wymienisz tylne rurki + główkę, to co zostanie? Dolna, górna i podsiodłowa. Nie będę Ci tu prawił morałów, bo zupełnie mnie to nie interesuje z perspektywy sentymentu, ale według mnie zrobisz potwornego ulepa, który nijak nie będzie chciał jeździć. Kiedyś ramy były krótkie i niskie. Jak wsadzisz tam koło 28", to kompletnie straci proporcje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi