SlautarX Napisano 14 Października 2022 Napisano 14 Października 2022 Planuje zakup elektrycznego gravela 😇 Przeznaczenie: PRIMO: dojazdy do pracy ok. 18-20km w jedną stronę tereny ogólnie płaskie (aglomeracja trójmiejska). SECUNDO: czasami jakaś wycieczka szutry, lasy, asfalt etc. do max 50-60km w jedną stronę. Elektryk głównie z powodu braku normalnego prysznica i szatni w biurze, a przy prawie 20km to latem może być różnie. Rozważam trzy modele: kolejność nieprzypadkowa 1. Decathlon E-windee - rama karbon, grx, waga 15kg. System Fazua - czyli możliwośc zrobienia analoga o wadze 12kg - choć zaślepka do ramy droga i nie wiem czy dostepna w PL. 2. GIANT E 28 REVOLT E+ PRO (2020) - cięzki kloc 19kg z silnikiem Yamachy 85nm - chyba najbardziej komfortowa geometria. Mała bateria do mocy nominalnej silnika 375wh. 3. Ridley KANZO E RIVAL 1 (2021) - rama allu, waga chyba podobna, Sram Rival (niestety...); silnik też Fazua Evation, 250W, 55Nm. Duży plus za bliskość głównego dystrybutpra Rower do biura musze wnieść na I piętro, co prawda 19kg (w przypadku gianta) to i tak nie tragedia bo do tej pory taszczyłem okazjonalnie dużo cięższego e-fulla. Czasami, też muszę wyskoczyć do klienta i gdzieś przypiąć na kilka minut rower na klatce schodowej. Chyba ze inne modele, ale wiadomo zakup i serwis musi być w Trójmieście lub +/- 50km. P.S. nie chce crossa, trekkinga etc. z uwagi na dużą wagę rower, a mam też fulla E-mtb
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.