Skocz do zawartości

[6000zl] rower Enduro/Downhill

MichuDH

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć 

Szukam używanego roweru Enduro/DH do 40% Urban,30% Downhill,30% bike parki. Na oku mam: Canyon torque dhx 2014, Canyon sender, YT tues,YT capra,Specialized demo 8 .wszystkie te rowery znalazłem na olx. Mój wzrost to 185cm

Napisano

Po pierwsze, jeśli rower grawitacyjny był używany zgodnie z przeznaczeniem, to za jakiś czas rama może pęknąć z powodu zmęczenia materiału.

Po drugie, podczas przeglądu po zakupie może się okazać, że wszystko jest zużyte, suche, zatarte i zardzewiałe, a po doliczeniu kosztów remontu końcowa cena roweru może skoczyć do ponad 8000 zł - serwis zawieszenia i ew. sztycy regulowanej, nowy napęd, wymiana wszystkich łożysk, cetrowanie kół, serwis lub wymiana hamulców.

Napisano

To i tak przecież należy sprawdzić przed zakupem.. W tym darmoorze jak już wymienisz cały tandetny osprzęt żeby się dało tym jeździć to włożysz majątek i walnie ci rama ;pp

Napisano

Właśnie po to jest gwarancja. Jak strzeli Ci rama w używce, to musisz kupić nową.

Przed zakupem nie zajrzysz do wnętrza amortyzatorów i sztycy, nie sprawdzisz faktycznego stanu osi i łożysk wahacza, piast, sterów suportu i hamulców. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...