Skocz do zawartości

[Jaki kupić hamak] do wypoczynku podczas wypadów rowerowych

Neuroniasty

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej. 

Planuję kupić hamak na moje wypady rowerowe. Hamak z tarpem wydaje się lepszą lżejszą opcją niż namiot. Stosuje z Was ktoś takie rozwiązanie? Można kupić hamak lekki ale mnie bardziej interesuje hamak z moskitierą. Może trochę więcej waży ale spokój z komarami. Ma ktoś doświadczenia z takim hamakiem? hamak ursa ?

Jakie wy stosujecie hamaki o ile stosujecie?

Napisano

Może faktycznie nie rzucać się na najwyższą półkę, jeżeli mówisz że  sprawdza się, to chyba się na niego zdecyduje. Faktycznie czas oczekiwania długi. Rozmawiałem z Leśnymi Ludżmi i dadzą mi rabat na niego. Biorę ten. https://lesniludzie.pl/produkt/hamak-kolombo-lesny-ludzik/ tylko zastanawiam się nad długością mam 183 i z tego co czytam lepiej kupić dłuższy hamak. A warto dokupić te linki w najdroższej wersji??

Napisano

Powiem tak ja przy wzroście 182 cm wziąłem 300 i miejsca jest aż nadmiar żeby się rozłożyć na ukos, ale słyszałem też opinie że powyżej 180cm warto brać już dłuższy. (szczególnie jeśli zamierzasz w nim spać)

Jeśli przez "linki" masz na myśli tą zawieś dynema to nie mam pojęcia, nigdy z tego nie korzystałem to chyba służy do regulacji położenia hamaka. A z tych "normalnych"  zawieszeń to polecam jednak taśmy nośne zamiast linek bo nie niszczą tak kory drzew jak linki. :)

• 9 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...