Strix Napisano 20 Lipca 2022 Napisano 20 Lipca 2022 Dzień dobry. Rozważam zakup roweru jak w temacie. Myślałem nad meridą crossway 500, giantem roam 0 lub któryms cube. Mam 185 cm i 104 kg wagi. Który był by najlepszy? Mam starą meride MTB ale ostatnio zachwalają tego gianta, który ma średni osprzęt tzn przerzutki w porównaniu do meridy. Mam zagwozdkę a nie mam ostrego parcia na zakup teraz, mogę poczekać do roku jeszcze. Będę wdzięczny za opinie.
keltu Napisano 20 Lipca 2022 Napisano 20 Lipca 2022 Zwróć uwagę na amortyzatory w tych rowerach, Merida ma atrapę amortyzatora w postaci Suntoura NEX na stalowej sprężynie a Roam 0 (nawet Roam 1) jest na powietrznej sprężynie a przy twojej wadze to jest dość istotny element. Z góry odrzuciłbym rowery na sprężynie w tym budżecie, tylko powietrze.
Strix Napisano 20 Lipca 2022 Autor Napisano 20 Lipca 2022 Ewentualnie dołożyć tysiaka do tej meridki crossway XT.... Na razie ceny kosmiczne wszędzie a rower do rekreacji więc można poczekać...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.