Skocz do zawartości

[Rower] XC czy trail? XC100 vs AM 100HT

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Chciałabym zakupić rower, ale nie potrafię się zdecydować. Wybrałem sobie dwa modele: Rockrider XC100 oraz Rockrider AM100 HT.

Mam dylemat, ponieważ nie jeżdżę w bardzo wymagającym terenie( zwykle ścieżki, czasami zjazdy z kamieniami, zdarzają się strome podjazdy) oraz także  bardzo lubię wybrać się w miasto żeby pozjezdzac że schodow, robić wheelie, Stoppie itp. Dodam że jeżdżę też często na wycieczki ok.50 km (50% asfalt 50% leśne ścieżki). 

No i nie wiem który rower mam wybrać, ponieważ XC100 ma sportowa geometrię, co może byc uciążliwe w dłuższych wycieczkach oraz nie do końca jestem pewny czy nadaje się on  do robienia wheelie i zjeżdżania ze schodów. Zaś AM100 HT wydaje się być fajny do zjazdów i "tricków", ale nie wiem czy na asfalcie będzie mi się na nim dobrze jeździło.

Pozdrawiam🙂

Napisano

Jeśli rower to dla Ciebie frajda i zabawa to weź AM. Jak nie masz problemu z troszkę wolniejszym przemierzaniem kilometrów, nie zerkasz na średnią prędkość to będzie dobra opcja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...