largepl Napisano 15 Stycznia 2022 Napisano 15 Stycznia 2022 Szukam roweru MTB XC dla wysokiej osoby 197cm wzrostu. Do niedawna miałem Kross level B4 z ramą 23 i byłem z niego bardzo zadowolony ale Kross aktualnie stosuje już mniejsze ramy 22. Poszukuję roweru do rekreacyjnej jazdy po lasach i parkach. Możecie coś polecić? W jednym sklepie polecano mi trek marlin 7 ale cena dosyć wysoka i nie wiem czy jest warty aż takiej ceny. Szukam roweru w cenie około 3-4tys ale jakby jakiś droższy model był warty swojej ceny to jestem w stanie dopłacić trochę więcej.
Brombosz Napisano 15 Stycznia 2022 Napisano 15 Stycznia 2022 Koniecznie nowy? 3-4 tys. to budżet, który akurat by wystarczył na używkę w dobrym stanie oraz jej przegląd po lub przed zakupem. Z racji rozmiaru jakiego szukasz, kontakt z niepoważnymi sprzedawcami w wieku szkolnym nie byłby jakimś wielkim problemem. Poza tym nasz kochany premier, razem ze swoimi kolegami, sprawili że za 3 tysiące, w salonie, będzie na ciebie czekał rower na osprzęcie, który jeszcze 3-4 lata temu montowali do rowerów za 1-1,5 tysiąca.
largepl Napisano 15 Stycznia 2022 Autor Napisano 15 Stycznia 2022 Używane też wchodzą w gre tylko gdzie najlepiej takich szukać i jaki model byłby najlepszy?
Brombosz Napisano 15 Stycznia 2022 Napisano 15 Stycznia 2022 Zacznij od tego forum, a dokładniej od działów "kupię" oraz "sprzedam". Potem zamień Facebook'a i TikToka na OLX i Allegro... a zobaczysz, że nie zajmie to tak dużo czasu, bo reszta stanie się sama. Aby szczęściu jeszcze dodatkowo pomóc, możesz jakiemuś koledze od rowerów kupić alkohol jaki tam lubi, po czym odwiedzić z nim wszystkie okoliczne lombardy. Podpowiem ci moje kryteria poszukiwania i ich nieprzypadkową kolejność, a resztę znajdziesz sam na luzie w google: 1. Rozmiar 2. Wiek 3. Cena 4. Stan i rodzaj ramy 5. Stan i rodzaj kół 6. Stan i rodzaj napędu 7. Poziom dopasowania roweru do mnie (dlatego w pkt 7 bo to można modyfikować) 8. Wygląd 9. Odległość, umowy, gwarancje, zaliczki i temu podobne sprawy przy kupnie używki Im bliżej dziewiątki zanim potencjalny egzemplarz odrzucisz, tym lepiej.
XC100S Napisano 21 Stycznia 2022 Napisano 21 Stycznia 2022 https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-rockrider-xc-100-29-deore/_/R-p-330066
Edon Napisano 21 Stycznia 2022 Napisano 21 Stycznia 2022 Może gdzieś znajdziesz Merida Big Nine 500 Lite w rozmiarze XXL (lub inny model na tej ramie). Kolega posiada na 198 i jest bardzo zadowolony.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.