damian134415 Napisano 4 Stycznia 2022 Napisano 4 Stycznia 2022 Witam Ostatnimi czasy rozglądam się za rowerem trekkingowym, nowym. Zdecydowałem że ma to być właśnie ten typ z racji chęci do pokonywania prostych, niedalekich tras wokół domu. Budżet jaki planuje przeznaczyć na rower to 2000-2500 zł. Znalazłem w ofercie sklepu Media Expert, rower INDIANA X-ROAD 5.0 - rama 21. Mój wzrost to około 186 cm oraz 100 kg wagi. Nie planuje wozić żadnych bagaży, dzieci ani nic w tym stylu. Co możecie powiedzieć o moim wyborze ? Czy warto ? Z opinii jakie czytałem, jest to dość ciekawa konkurencyjna pozycja w stosunku do modelu np. Kross Trans, pod względem osprzętu. Proszę o opinie
keltu Napisano 4 Stycznia 2022 Napisano 4 Stycznia 2022 Ta Indiana na papierze wygląda zaskakująco solidnie, jeśli mówisz o Krossie Trans 3.0 to wybij sobie go z głowy.. wolnobieg i V'ki przy twojej wadze to słaby pomysł.
damian134415 Napisano 4 Stycznia 2022 Autor Napisano 4 Stycznia 2022 Porównywałem tą Indiankę bardziej do Transa 5.0 ewentualnie 8.0 ale też widzę że tam miszmasz - Deore pomieszane z Acerą. W Indianie z 2020 rocznika też tylna przerzutka była Deore, ale chyba z racji cięcia budżetu i covida i braku części, zamienili na Alivio 🤔 Ostatni raz z rowerem na dłuższą sprawę miałem doczynienia wiele lat temu, dlatego pytam tutaj, nawet gdyby ktoś miał napisać że to co wybrałem to niewypał :p
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.