katakures Napisano 2 Lipca 2021 Napisano 2 Lipca 2021 Dzień dobry, szukam swojego pierwszego nowego roweru który ma służyć do 2-3 wypadów tygodniowo na dłuższą trasę po mieście/lesie. Mam 184 cm wzrostu i 80 kg. Jestem w stanie dopłacić za hamulce tarczowe i zależy mi na dobrej ramie (słyszałem że aluminiowa jest dobrym wyborem). Chciałbym się jeszcze dowiedzieć gdzie najlepiej kupić taki rower w okolicach Wrocławia lub skąd go zamówić żeby najmniej stracić pieniędzy.
woojj Napisano 2 Lipca 2021 Napisano 2 Lipca 2021 Kupno roweru to nie strata pieniędzy, a fachowa obsługa w sklepie stacjonarnym jest więcej warta niż różnica w cenie. Przymiarka i nawet możliwość przejechania da ci bardzo dużo. Jeśli nie znasz się na rowerach to wizyta w sklepie to mus. Co do cen rowerów MTB to 2 tys obecnie to podstawowy, najtańszy góral. Raczej 2500-3000. Tylko obecnie sklepy są mocno wyczyszczone z takich rowerów ;-((( Nie będzie łatwo. Obecnie kupno roweru to bardziej wyzwanie ;-)) Moich kilka słów w tym budżecie: -hamulce tarczowe tektro -kaseta 7 lub 8 (nie wolnobieg) -przerzutka/manetki shimano Altus/Acera. -dobrze dobrana wielkość ramy, bo całą resztę możesz zmodyfikować w czasie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.