MarPal Napisano 1 Lipca 2021 Napisano 1 Lipca 2021 Cześć, jestem na etapie wymiany roweru. Waham się pomiędzy dwoma modelami: pierwszym jest merida matts 2.0 - miałam okazję zobaczyć go w sklepie i wydaje się być ok. Mogę również zamówić kross lea 6.0 - ten niestety nie jest dostępny stacjonarnie. Oba mają ramę 17", merida ma koła 27,5" kross 29", pozostałe parametry wydają się być zbliżone. Do tej pory jeździłam na meridzie K6 16" rama (za mała niestety, jak się okazało źle go sobie dobrałam , nie była to damka, po jeździe często bolał mnie kark i ramiona ) 26" koła. Sam rower był ze mną kilkanaście lat - bezawaryjny. Teren po jakim jeżdżę to głownie lasy, tereny piaskowe, asfalt zdecydowanie rzadziej. Będę wdzięczna za pomoc w wyborze. PS. nie chcę szukać innych modeli, ze względów logistycznych i finansowych.
keltu Napisano 1 Lipca 2021 Napisano 1 Lipca 2021 Jeśli to jest Merida którą masz na myśli to wypada lepiej od tego Krossa, jest nawet sporo lżejsza. https://sklep.k2rowery.pl/rower-merida-matts-7-20-matt-cool-greysilver-kolekcja-2021-p-18572.html
MarPal Napisano 1 Lipca 2021 Autor Napisano 1 Lipca 2021 Dzięki, dokładnie o ten model mi chodzi. Wydawało mi się, że są do siebie zbliżone, dlatego porównywałam akurat te dwa modele, ale ja się nie znam Mam też serwis Meridy niedaleko, więc to kolejny plus dla tego roweru. Możesz mi jeszcze powiedzieć, w czym Merida wypada lepiej od Krossa? tak żebym wiedziała na co zwracać uwagę
keltu Napisano 1 Lipca 2021 Napisano 1 Lipca 2021 Chociażby normalne Shimanowskie piasty gdzie u Krossa to jakieś wynalazki rodem z Aliexpress czy innej Alibaby. Ale przedewszystkim różnica wagowa tych rowerów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.