Skocz do zawartości

[stery ahead] do czego służą części?

Nexu_158

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, przychodzę z pytaniem ponieważ zamówiłem te stery lecz nie wiem do końca jak je złóżyc ponieważ nie mam pojęcia gdzie montuje się elementy które podkreśliłem. W poradnikach odnośnie tego typu sterów nie ma takich elementów. 

Screenshot_20210625_235159.jpg

Napisano

Te stery to do tego Krossa?

Uszczelki, pierścień centrujący i bieżnia.

Napisano
8 godzin temu, Nexu_158 napisał:

Cześć, przychodzę z pytaniem ponieważ zamówiłem te stery lecz nie wiem do końca jak je złóżyc ponieważ nie mam pojęcia gdzie montuje się elementy które podkreśliłem. W poradnikach odnośnie tego typu sterów nie ma takich elementów. 

Screenshot_20210625_235159.jpg

Ten elent na dole przy kapslu to bieżnia? 

Napisano

Stery kupuje się raz na dobre kilka lat, sam montaż jest dość trudny i czasami ryzykowny. Nie lepiej było kupić porządne stery, zamiast najtańszej lipy na kulkach?

Swoją drogą, to po co zakładasz tyle tematów o jednych sterach? Gwarantuję Ci że w jednym temacie miałbyś znacznie więcej odpowiedzi...

Tak, wygląda to jak bieżnia, ale zdjęcie jest kiepskie. Będziesz miał, to wtedy wrzuć zdjęcie.

Napisano
9 godzin temu, Nexu_158 napisał:

Niestety rower kupiłem już z takimi sterami jakieś 2 lata temu a z racji że zmieniam amortyzator a stery są w bardzo złym stanie w dodatku nie kompletne to odrazu zmienię stery 

Napisano

No i co z tego wynika? Ja zapytałem czy nie wolałeś kupić czegoś lepszego, no ale Twoja decyzja.

Napisano

No ale ja przecież piszę o sterach. Wymieniasz, a kupiłeś jakąś taniochę. Na sterach się nie oszczędza, bo potem więcej roboty niż oszczędności. No ale dobra, nie ważne.

Napisano

Masz jakieś problemy ze zrozumieniem? Kolega pytał czemu nie kupiłeś sterów na łożyskach maszynowych, tylko najtańsze dziadostwo na kulkach. Ma rację, bo zakładasz raz bieżnie pod nie i tyle, potem tylko łożyska zmieniasz w razie W, a te kulki będą się sypać bardzo często.

Napisano

Już rozumiem, przepraszam nie zrozumiałem pytania, anuluje zamówienie bo z tego co widzę to lepiej dopłacić i brać maszynowe tylko ze tamte miały dobre opinie oraz wiedziałem że wejdą 

https://allegro.pl/oferta/stery-ahead-1-1-8-28-6mm-zintegrowane-longus-10463811733?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria_sport_bicycles&ev_adgr=Rowery&gclid=CjwKCAjwoNuGBhA8EiwAFxomA5tNaJmwhaO7vMIABpTh9-ng4eYdYBc_g1LHMLX4ZMQLkdLyabBB8xoCz2IQAvD_BwE

A na przykład takie bym wziął ale skąd mam pewność że będą pasować 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...