Coco Napisano 13 Czerwca 2021 Napisano 13 Czerwca 2021 Cześć. mam prośbę o poradę w temacie kupna roweru. Rozważałam jeden z 2 modeli - Trek Dual Sport 2 lub Kross Evado 6.0 (na tym jeździłam i bylam mega zadowolona). Rower ma służyć do totalnie amatorskiej oczywiście ale „ambitnej” jazdy po zróżnicowanym terenie - górki, korzenie, asfalt, las. Chce zabrać rower w Alpy na jakieś przystępne dla amatora trasy. Moja waga jest niska co może mieć znaczenie jeśli chodzi o hamulce lub inne parametry. Co polecacie? A może jeszcze inny model? Ważne żeby rower był w miarę wszechstronny, lekki, łatwy w prowadzeniu, bezpieczny i solidny. Takie audi a4 150km quattro a jak nie audi w tej cenie, to chociaż skoda z góry wielkie dzieki za porady
keltu Napisano 13 Czerwca 2021 Napisano 13 Czerwca 2021 Od siebie Caledon DB DR lub Riverside 920 , oba na powietrznych amorkach. Riverside już od jakiegoś czasu jest niedostępny więc musiałbyś zazdzwonić i popytać czy niedługo wróci.
Coco Napisano 13 Czerwca 2021 Autor Napisano 13 Czerwca 2021 A dzieki zorientuje się czy są gdzieś. Te dwa, o których wspomniałam, są słabsze głównie ze względu na amortyzatory czy jak? Są dostępne od ręki a mi zależało na czasie stad tez pytanie o nie
ananaspai Napisano 13 Czerwca 2021 Napisano 13 Czerwca 2021 oba które podałaś mają amortyzator sprężynowy, caledon db dr ma powietrzny a to już skok jakościowy, po drugie jest dostępny (zamawiałem w poniedziałek i we wtorek był u mnie)
Coco Napisano 14 Czerwca 2021 Autor Napisano 14 Czerwca 2021 No rozumiem. Cena jak na rower z amortyzatorem powietrznym stosunkowo niska - jak sadze wynika to z tego, ze nie są to wybitnie popularne marki (jak Kross, Trek)? Pytam, bo oglądałam powietrzne, ale ceny zaczynały się od 4 tys. Czy w przypadku rowerów marka nie ma aż tak kolosalnego znaczenia, jeśli chodzi o jakość wykonania, a najważniejsze są parametry? sorry ale będąc laikiem mogę to tylko porównać do auta, gdzie jednak jest odwrotnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.