kidon Napisano 17 Marca 2021 Napisano 17 Marca 2021 Witam, chciałbym wymienić przerzutki w moim GT Avalanche 3.0 ( swoje przejeździły , jest już problem z regulacja ) mam korbe: Suntour XCT302 ( 42x32x22 ). utknąłem na przedniej przerzutce, nie mage znaleźć praktycznie nic co by pasowało ( jedynie tourney - a tego nie chce ) do pojemności 20T bądź korby na 42 . oryginalnie przednia przerzutka to M303 Shimano - Acera chciałbym cos lepszego, celuje w Alivio np. Czy musze wymieniac korbe zeby wymienic przerzutki, czy da rade dobrac cos co bedzie pasowac do obecnej konfiguracji? ktoś pomoże? dzieki wielkie z góry. K.
ahaja Napisano 17 Marca 2021 Napisano 17 Marca 2021 Skoro swoje przejeździły to w pierwszej kolejności sprawdź/wymień zanim zaczniesz kupować zmieniarki: - wymień linki i pancerze - to podstawa. Nowe przerzutki ze starymi zasyfionymi linkami i pancerzami również nie będą chodzić. - wyczyścić i nasmarować przerzutki. - sprawdź czy hak tylnej przerzutki jest prosty. Jeśli jest krzywy to będą kłopoty z biegami. Musisz sprawdzić jakie masz mocowanie przedniej zmieniarki, podejrzewam, że standardowe 34,9mm. Ciąg linki z góry czy z dołu? Wózek pod czy nad obejmą?
kidon Napisano 17 Marca 2021 Autor Napisano 17 Marca 2021 aktualnie biore sie za linki i pancerze ale swoja droga przezrutki pewnie beda do wymiany, kwestia kiedy... 34,9 mm, obstawiam top swing, z tym ciagiem to nie jestem pewien, wrzucam foto. dzięks!!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.