Skocz do zawartości

[U-lock] Zabezpieczenie do 150-200 zł?

michau44

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szanowni,

w innym dziale zwracałem się z prośbą o pomoc z zakupem roweru - padło na  Rometa Waganta 5, raz jeszcze dziękuję za wszystkie porady! 

Problem w tym, że teraz muszę go czymś zabezpieczyć. Rower jest wart ok. 2000 zł, na zabezpieczenie chciałbym wydać 150-200 zł. Będę go zostawiał na mieście (oczywiście, w miarę możliwości, w ruchliwych miejscach) na 2-3 godziny, ale może być i dłużej, stąd zależy mi na czymś, nad czym potencjalny złodziej musiałby się pomęczyć ze szlifierką lub innym oczywiście przypałowym sprzętem.

Nie wiem także, jak z długością - rower przeznaczony jest na ulice Krakowa, jest tam pełno takich "bramek", o które można oprzeć rower - czasem jednak, wiadomo, może tego zabraknąć.

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie rekomendacje. Zaznaczam, że jak już wywalam tyle pieniędzy, to nie ma co się szarpać o 20-30 więcej - jeśli więc polecicie coś poza wyznaczonym pułapem, na co warto dorzucić, to również rozważę.

Napisano

Kryptonite Evolution

Są rózne rozmiary, ja używam tego najdłuższego bo spinam za ramę i koło. Są też takie z linką. Dobre ale ciężkie zapiecia (kawał stali).

Napisano

Moim zdaniem dopłacanie do tego Kryptonite nie ma większego sensu, OnGuard jest conajmniej równie solidny jeśli nie solidniejszy - grubszy pałąk (17 vs 10mm), w zestawie więcej kluczy i do tego jest tańszy. No ale na pewno będzie nieco cięższy.

Napisano

@keltu

Tylko niby Kryptonite jednak te 3 cm dłuższy... raz, że obawiam się, iż to od tej strony będzie problem. Dwa, że o Kryptonite nasłuchałem się dużo więcej dobrego, a chciałbym móc zostawiać rower ze spokojem...

Napisano

Nie wiem jak te  ONGUARD Brute ale są tańsze, wyglądają też solidnie.
https://allegro.pl/oferta/zapiecie-rowerowe-u-lock-onguard-brute-ls-8000-9679984075 ten ma 26cm długości więc spoko. 
Osobiście nie jeżdżę z ulockiem bo 2kg złomu  nie jest mi potrzebne w jeździe, zabieram go tylko jak wiem że zostawię rower na więcej niż 15 minut. Normalnie wożę kłódkę z alarmem, lżejsza i wyje jak coś się dzieje. Na szybki wyskok o sklepu starcza. 
https://allegro.pl/oferta/klodka-z-alarmem-110-db-8667990544
Może kup tego onguard brute i kłodkę z alarmem i zawsze to są 2 zabezpiecznia w cenie jednego kryptonita. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...