Skocz do zawartości

[Nawigacja] Garmin Edge -pytania

Kforum1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam
Mam kilka pytań do użytkowników Edge-ów,kupiłem 520 plus głównie na rower.
1.Czy można stworzyć profil "WALK" i używać go do zapisywania chodzenia? Jak zrobić aby w GC zapisywał trening jako spacerowanie?
2.Czy można zmienić kolory aktywności na kalendarzu (wszystko mam na zielono i spacer i jazda na rowerze, którą też chciałbym podzielić (szosa,trekking,spinning najlepiej w różnych kolorach).
3.Jak zrobić aby zapisywało automatycznie np. jazda na rowerze szosowym jako kolarstwo szosowe,a na rowerze trekkingowym jako jazda przełajowa

Napisano

1. Przy pomocy sklepu z aplikacjami IQ możesz nagrywać spacer. Są dedykowane aplikacje, z ustawionymi polami. Możesz też stworzyć dedykowany profil, któremu następnie w serwisie Garmin Connect będziesz zmieniał rodzaj aktywności z jazdy rowerem na spacer.

2. Nie widziałem takiej opcji

3. W Edge-u masz dedykowane profile dla kilku rodzajów, są one później automatycznie rozróżniane w Garmin Connect:

image.thumb.png.8d0a6e97c8a548cde445be939706d069.png

Napisano

Może dlatego aby kolory aktywności nie myliły się z pozostałymi odczytami w kalendarzu, tj. kroki, aktywności, IQ Events, sen, tętno, waga, stres, body battery, itd.

• Mod Team
Napisano

Z tymi kolorami to jakaś dziwna opcja, faktycznie kilka miesięcy temu coś popsuli, kiedyś na 100% dało się poustawiać kolory i aktualnie pełny widok kalendarza u mnie działa ok:

image.png.c18c7ecca6cf2c5b81a4fa3b01a64914.png

Natomiast mały kalendarz na dashboardzie wyświetla wszystko na zielono, normalny kalendarz w widoku rocznym tak samo :/

Napisano

A może jeszcze dodanie Garmin Treningów ? W sumie one też w ostatnich miesiącach zostały mocno rozbudowane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...