mateuszm90 Napisano 5 Grudnia 2020 Napisano 5 Grudnia 2020 Witam. Jestem totalnie zielony. Posiadam rower focus planet lite 8g, Nexus 8 napęd Gates Carbon Drive korba cdn 46t i kaseta 22t. Teraz do sedna. Zerwał mi się pasek cdn 115t i w dobrej cenie mogę mieć lepszego cdx, ale 118t. Ktoś może ogarnia czy jest możliwość zamontowania takiego dłuższego paska poprzez zmianę zębatki? Tylna jest tylko do wyboru 22, albo 24. Czy po prostu nie ma co się w to bawić i kupić pasek na 115t. Pozdrawiam
karoldz Napisano 19 Grudnia 2020 Napisano 19 Grudnia 2020 Mam podobny problem, udało ci się to rozwiązać. Gdzie udało ci się kupić pasek.
ZieleniakRM Napisano 30 Grudnia 2020 Napisano 30 Grudnia 2020 Wszystko zależy od tego ile jest jeszcze tolerancji, trzy zęby paska to mniej niż trzy zęby łańcucha, nie wiem jaką masz ramę, ale trzeba założyć i może będzie git.
plumsky Napisano 8 Marca 2021 Napisano 8 Marca 2021 hej, na stronie gatescarbondrive.com znajdziesz gates drive calculator, który po wprowadzeniu odległości suportu od tylnej osi pokazuje możliwe zestawienia zębatek z długością paska, powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.