Gość Napisano 28 Listopada 2020 Napisano 28 Listopada 2020 Hej, Mam możliwość zakupu roweru szosowego w bardzo dobrej cenie. Problemem jest rozmiar, co do którego nie jestem pewny. Mam 174 cm wzrostu i 81 cm przekroku. Jeździłem dwa sezony na szosie o wymiarach: Główka: 125 mm ( bez podkładek pod mostkiem) Górna rura ( horyzontalnie): 545 mm Rura podsiodłowa: 520 mm Mostek: 100 mm Rower mi pasował mimo agresywnej pozycji. W sam raz. Wymiary roweru który mnie interesuje: Główka: 140 mm Górna rura ( horyzontalnie): 532 mm Rura podsiodłowa: 500 mm Jest sens kupić rower o takich wymiarach i wydłużyć mostek o 10/20mm? Zastanawia mnie też czy wystarczy sztycy. Fabrycznie jest karbonowa, nie ma podanej długości i zastanawiam się czy nie będzie za krótka.
1415chris Napisano 28 Listopada 2020 Napisano 28 Listopada 2020 Sprawdz i ewentualnie podziel sie jakie sa wartosci stack i reach w obu ramach, wtedy mozna porownac. Zmiana katow ramy, przy roznych dlugosciach gornej rury, moze usawic kogos w tej samej pozycji.
Gość Napisano 29 Listopada 2020 Napisano 29 Listopada 2020 Rama referencyjna: Stack: 540 Reach: 382 Kąt rury podsiodłowej: 73,5 Rower którym jestem zainteresowany: Stack: Brak Danych Reach: Brak Danych Kąt rury podsiodłowej: 74,2
clavdivs Napisano 29 Listopada 2020 Napisano 29 Listopada 2020 Okazja to szerokie pojęcie. Nie zawsze coś, co jest okazją w praktyce się nią okazuje. Rower nie wzbudza wielkiego niepokoju aby był nie dopasowany. Jak duże masz pole do popisu w ustawieniach, sztyca normalna, rura sterowa przycięta? Skoro to tak dobra okazja, to nie powinno być problemu z odprzedażą gdyby coś nie zaiskrzyło.
Gość Napisano 15 Grudnia 2020 Napisano 15 Grudnia 2020 Chwilowo odpuściłem temat, ale cały czas nie daje mi spokoju. Rower jest nowy, naprawdę w bardzo dobrej specyfikacji. Poza rozmiarem, martwi mnie sztyca. Jest karbonowa, a więc dość droga, a istnieje szansa że będzie miała 300/ 350 mm, więc może być na granicy lub minimalnie za krótka. Producent określa ten rozmiar na max 170 cm wzrostu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.