Skocz do zawartości

[meilan m4] po włączeniu nie łączy się z czujnikami

mmoorroo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem licznik jak w temacie wraz z oryginalnym czujnikiem kadencji i prędkości. Ustawiłem go wciskając z tyłu settings i przechodząc przez konfigurator. Jak doszło do wyszukiwania czujników znalazł je w kilka sekund. Potem rozmiar koła i chciał szukać czujników w drugim rowerze. Zgodnie z instrukcją nacisnąłem settings i licznik pracuje poprawnie. Po skończonej jeździe wylaczylem licznik przyciskiem z boku obudowy. Po ponownym załączeniu licznik nie łączy się automatycznie z czujnikami tylko cały czas je szuka. Pomaga tylko ponowna konfiguracja. Czy ja coś źle robię? Jak wybrać żeby on korzystał z ustawień dla pierwszego roweru? A może nie zapisuje tych ustawień czujnika? Ma ktoś ten licznik i taki problem?

Napisano

Nie wiem jak to tutaj może działać ale spróbuj może pokręcić korbą i kołem przy próbie łączenia licznika z czujnikiem, w tym momencie gdy licznik ich szuka.
Korzystam z Garmina i tam czujniki zaczynają nadawać sygnał dopiero jak zarejestrują ruch i po zakończeniu treningu po jakimś czasie znowu się usypiają.
Gdyby nadawały cały czas to baterie trzeba by zmieniać co tydzień.

Napisano

Kręcę korbą też o tym pomyślałem że muszą się wzbudzić ale ostatnio przejechałem kilka km i się nie połączyły. A jak zrobiłem reset ustawień to od razu

Napisano

Przykładałem obok i nic, nawet zmieniłem baterię w czujniku. Z anteną nie może być coś nie tak, bo po resecie do fabrycznych od razu się łączy

Napisano

W takim razie, należy skierować pytanie do producenta/dystrybutora. Ostatecznie sprzedawca może być w stanie pomóc. Nie mam tego sprzętu i to kończy standardowe kroki jakie można podjąć na odległość.

Lub znaleźć osobę która ma taki licznik i porównać działanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...