maullido Napisano 30 Lipca 2020 Napisano 30 Lipca 2020 Cześć! Udało mi się wybić suport wciskany z mufy i teraz mam zagwozdkę - jak go rozebrać? Bo liczę na to, iż jest to możliwe. Czy miski z łożyskami także są wciśnięte na "wałek" i można je zdjąć przy użyciu siły, czy muszę doszczętnie rozwalić plastikową tuleję i wtedy coś kombinować? Proszę o podpowiedzi.
seraph Napisano 30 Lipca 2020 Napisano 30 Lipca 2020 Tuleja wygląda na dzieloną - pewnie na wcisk, ale jak zsuniesz łożysko z ośki to i tak zejdzie. Pytanie tylko po co chcesz to rozbierać? Uda Ci się dobrać nowe łożyska?
maullido Napisano 31 Lipca 2020 Autor Napisano 31 Lipca 2020 14 godzin temu, seraph napisał: Tuleja wygląda na dzieloną - pewnie na wcisk, ale jak zsuniesz łożysko z ośki to i tak zejdzie. Pytanie tylko po co chcesz to rozbierać? Uda Ci się dobrać nowe łożyska? Planowałam wymienić tuleję na nową, ale jeśli okaże się to zbyt skomplikowane, chciałabym rozebrać suport z czystej ciekawości. Tuleja jest dzielona, z jednej strony została lekko zsunięta, ale nie bardzo wiem, co mogę dalej zrobić, żeby całkowicie ją zdjąć, a następnie rozebrać suport.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.