Skocz do zawartości

[do2000zł] Jaki typ roweru wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Jaki typ roweru wybrać do jazdy głównie na drogach utwardzonych (z ewentualnością w miarę komfortowego przejazdu po innych nawierzchniach)?

Plan jest taki by jeździć do pracy po ścieżkach rowerowych/chodnikach i w pracy po asfalcie i betonowych drogach. Dodatkowo również rekreacyjna jazda po te 20-30 km.

Chcę by był to rower, który mnie nie zrazi bo będzie moim pierwszym z prawdziwego zdarzenia.

Mam 177cm i waga nieco ponad 100kg.

Proszę o pomoc w doborze odpowiedniego typu roweru : trekking/ Cross czy może coś innego.

Wybór opon też nie bez znaczenia gdyż w pracy często może znaleźć się na drodze jakiś element, który narazi oponę.

Preferowana opcja to zakup gotowego zestawu gdyż sam nie będę miał bladego pojęcia jak to połączyć w całość.

Pozdrawiam

Napisano

Za niewiele ponad 2000 zł jest Marin Muirwoods. Do miasta się nada, można dać szerokie opony, chociaż te w standardzie podobno mają wkładkę antyprzebiciową. Wyróżnia się stalową ramą oraz sztywnym widelcem. Oprócz tego pozycja na nim jest dosyć pochylona, ale nie powinna Ciebie zrazić. Oczywiście najlepiej się przymierzyć do roweru.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...