Skocz do zawartości

[2000] Rower crossowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, po przeczytaniu kilku tematów i obejrzeniu różnych filmów, chciałbym zakupić rower do kwoty 2000-2500(lepiej mniej). 

W oko wpadły mi: 

Kands Maestro 2019 - jest on za 1650zł, więc mógł dołożyć do niego jakieś 600/650zł

Lazaro X-Force V4 (lecz nie mogę znaleźć ofert jego sprzedaży) 

Orkana 4M 2019 

Wiem, że jest bardzo dużo takich tematów, ale nie potrafię się zdecydować. 

Napisano

A kupie jakiś ,,dobry,, amortyzator do 500-600zł? 

Czy przeskok między Kandsem(z amortyzatorem potwierznym) a Orkanem dla zwykłego amatora będzie wart 900zł? 

Napisano

Za 600 zł kupi się SR Suntour NRX-D. To jest podstawowy model, ale znacznie lepszy niż sprężynowe NEX/NVX/NCX. Za 800 zł jest Rock Shox Paragon i z własnego doświadczenia mogę jak najbardziej polecić ten model. Podczas normalnej jazdy nie powinno być dużej różnicy pomiędzy tymi rowerami. Kands ma słabszy osprzęt o jeden model (oprócz przerzutek), jest też o 1,3 kg cięższy (katalogowo). Osobiście wolałbym Alivio i powietrzny amortyzator niż Deore i sprężynowy amortyzator.

Napisano

Witam, podlacze sie do tematu by nowego nie zakladac. Co myslicie o modelu Vellberg Explorer 5.2? Zdaje mi sie, ze one wszystkie na jedno kopyto sa robione tylko troche malowaniem i delikatnie osprzetem(minimalnie). A moze macie jeszcze jakies inne modele warte polecenia? 

Dodam, ze bede jezdzil rekreacyjnie troche szosa (sciezki rowerowe ) troche sciezki lesne (mieszkam w NL i tu duzo takich miejsc jest ). 180 cm wzrostu i spora waga bo ponad 110kg.  

ps. ten Romecik Orkan 5M kosztuje 3400zl wiec sporo za duzo jak na moje potrzeby. 

Napisano

Jestem posiadaczem takiego Vellberga od około 4 miesięcy i jak na razie nie mam zastrzeżeń do tego roweru.Rower nie jest lekki i to jedyny zarzut jaki do niego mam,ale myślę że za 2000 zł jakie za niego zapłaciłem nic lepszego się nie kupi.

Napisano

Problem jest zasadniczo tylko jeden  - lecz istotny :)  - vellberg 5.2 jest od jakiegoś czasu kiepsko dostępny (by  nie powiedzieć wyprzedany na pniu )

Napisano

Tak właśnie zauważyłem, że ten model jest średnio dostępny. Trochę w błąd wprowadziła mnie strona producenta na której jego brak dopiero ujawnia się po kliknięciu na przycisk kup. Napisałem do producenta o dostępność ale zapewne to nic nie da więc może polecieć coś innego potrzebował bym ten rower tak na żar tygodnie bo akurat urlop będę miał.

PS. Rekin256 ile masz wzrostu i jaka ramę wybrałeś bo jakby się udało chce mniej więcej wiedzieć w jaki rozmiar celować. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...