Skocz do zawartości

[Napęd] Cykanie podczas przerwy w pedałowaniu

adisli2210

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam problem z rowerem Indiana x-cross 3.0. Przy większej prędkości, powiedzmy od 30 km/h, gdy przestane pedałować, z tylnej piasty oprócz charakterystycznego cykania słychać jeszcze jedno dużo głośniejsze. Oczywiście zanika ono gdy rower zwolni lub jak zacznę pedałować. Nie chce oddawać roweru na gwarancje bo wrócił do mnie dopiero po 3 tygodniach w serwisie i nie zamierzam czekać kolejnych 3 tygodni. Może znajdzie się tu ktoś kto będzie mi w stanie doradzić co zrobić.

Napisano

1. nagraj proszę film, dużo pomoże

2.Podczas tego cykania zacznij pedałować do tyłu- cykanie zapadek zwiększy częstotliwość, powiedz czy to dodatkowe zwiększa  częstotliwość czy nie.

Napisano

1. Wrzucę jutro, dziś już nie dam rady.

2. Tak, zwiększa częstotliwość. Jak pedałuje do tyłu to słychać to nawet jak jadę wolniej.

Edit: Zgłaszałem wcześniej na reklamacje, że cyka jak pedałuje do tyłu ale nic z tym nie zrobili.

Napisano

Raczej wymiana piasty/koła. Spróbuj najpierw rozebrać ( potrzebne narzędzia ) wyczyścić, przesmarować i złożyć. Być może mało smaru jest na kulkach w bębenku. A najlepiej oddać na serwis. Piasty mają to wymienią bębenek lub całe koło/piastę i po krzyku. No, ale poczekasz.

Napisano

Temat do zamknięcia. Pracownik zamienił mi całe tylne koło na takie z nowego roweru ze sklepu i jest ok. Na szczęście nie musiałem czekać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...