adisli2210 Napisano 1 Lipca 2020 Napisano 1 Lipca 2020 Witam, mam problem z rowerem Indiana x-cross 3.0. Przy większej prędkości, powiedzmy od 30 km/h, gdy przestane pedałować, z tylnej piasty oprócz charakterystycznego cykania słychać jeszcze jedno dużo głośniejsze. Oczywiście zanika ono gdy rower zwolni lub jak zacznę pedałować. Nie chce oddawać roweru na gwarancje bo wrócił do mnie dopiero po 3 tygodniach w serwisie i nie zamierzam czekać kolejnych 3 tygodni. Może znajdzie się tu ktoś kto będzie mi w stanie doradzić co zrobić.
Blueforce Napisano 1 Lipca 2020 Napisano 1 Lipca 2020 1. nagraj proszę film, dużo pomoże 2.Podczas tego cykania zacznij pedałować do tyłu- cykanie zapadek zwiększy częstotliwość, powiedz czy to dodatkowe zwiększa częstotliwość czy nie.
adisli2210 Napisano 1 Lipca 2020 Autor Napisano 1 Lipca 2020 1. Wrzucę jutro, dziś już nie dam rady. 2. Tak, zwiększa częstotliwość. Jak pedałuje do tyłu to słychać to nawet jak jadę wolniej. Edit: Zgłaszałem wcześniej na reklamacje, że cyka jak pedałuje do tyłu ale nic z tym nie zrobili.
adisli2210 Napisano 2 Lipca 2020 Autor Napisano 2 Lipca 2020 Tylko nie mogę znaleźć bębenka do tej piasty. Jest szansa, że jakiś inny będzie pasował czy muszę wymienić całą tylna piastę?
SoloTM Napisano 2 Lipca 2020 Napisano 2 Lipca 2020 Raczej wymiana piasty/koła. Spróbuj najpierw rozebrać ( potrzebne narzędzia ) wyczyścić, przesmarować i złożyć. Być może mało smaru jest na kulkach w bębenku. A najlepiej oddać na serwis. Piasty mają to wymienią bębenek lub całe koło/piastę i po krzyku. No, ale poczekasz.
adisli2210 Napisano 5 Lipca 2020 Autor Napisano 5 Lipca 2020 Temat do zamknięcia. Pracownik zamienił mi całe tylne koło na takie z nowego roweru ze sklepu i jest ok. Na szczęście nie musiałem czekać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.