dreq02 Napisano 17 Czerwca 2020 Napisano 17 Czerwca 2020 Witam, szukam roweru z ramą 17 i hamulcami hydraulicznymi, koła od 27,5 - tutaj nie przykładam większej wagi. Rower dla osoby z wzrostem około 168 cm. Przekrok 73 cm Wiadomo, cudów nie oczekujemy ale też wymagania nie są wielkie. Bo DDR, asfalt, szutry. Głównie drogi powiatowe, gminne i dojazd do nich. Cena do 1600 zł. Znalazłem fajne dwa rowery które wpisują się we wszystko: https://allegro.pl/oferta/rower-28-spartacus-cross-3-1-disc-acera-hydraulika-9017764706?utm_source=notification&utm_medium=platformMessage&utm_campaign=new-ask-seller-question&item=9017764706 - tylko tutaj ramy 17 nie ma, ma być dopiero w przyszłym roku bo już dzwoniłem do sklepu /producenta. Jest wersja taka tylko nowsza ale kosztuje 1800 zł. Blokada skoku z manetki i inne nie są potrzebne. Ten ma wszystko jak powinno być, tylko nie dostępny jest. Drugi rower to ten: https://allegro.pl/oferta/rower-mtb-29-cossack-acera-alu-3x9-hydraulika-17-8935695099?utm_source=notification&utm_medium=platformMessageCopy&utm_campaign=ask-seller-question-copy-to-sender&item=8935695099 - tutaj doszła by wymiana opon na węższe. Chyba, że ktoś ma inne lepsze pomysły modele które mogłem pominąć?
Sk27 Napisano 19 Czerwca 2020 Napisano 19 Czerwca 2020 Cześć, zacznę od tego że linki mi się nie otwierają i oferty oceniam na podstawie modeli znalezionych w internecie. Spartacus Cross 3.1 w starszej wersji ma dłuższą ramę, która nie każdemu odpowiada. Za 1800 zł jest dostępna nowsza wersja 4.1 na Alivio. Nie kojarzę rowerów Cossack. Jak dla mnie nieźle się prezentuje jak na tę cenę, ale rower mtb nie jest konieczny na szutrach. Możesz jeszcze spojrzeć na Unibike Flash. Osprzęt nieco słabszy (podobny do Spartacus Cross 3.1), ale jakościowo ten rower wypada najlepiej, na forum zbiera dobre opinie.
dreq02 Napisano 21 Czerwca 2020 Autor Napisano 21 Czerwca 2020 dzięki za odp. W kwocie unibike miałbym spartacussa 4.1 który jest na alivio i ma blokadę skoku z kierownicy. Ale to nie dla mnie rower i kwota jest max do 1600 zł. Odnośnie długości ram to właśnie jest trochę dziwny trend w crossowych rowerach, że są długie. O ile długość rury podsiodłowej, rozmiar ramy jest ok - to strasznie "daleko" (nieproporcjonalnie) jest do kierownicy. Ewentualnie mostek kupić krótszy i po problemie. Dzięki za odpowiedź. Ps. spartacusy 3.1 były za 1499 i bardzo szybko się wyprzedały. Mają być w przyszłym roku (producent z Dębicy) ale czy będą nie wiadomo. Ogólnie straszna posucha jest w rowerach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.