barcelona16 Napisano 11 Czerwca 2020 Napisano 11 Czerwca 2020 Hej, żona próbuje wrócić do formy po ciąży, a że już wcześniej była otyła teraz do przewiezienia ma ok 140 kg. Chciałbym jej w tym pomóc i kupić rower. Do tej pory jeździmy po asfaltowych ścieżkach rowerowych i po szutrach i drogach leśnych. Proszę o pomoc w wyborze. Ważne, żeby rower miał bagażnik lub też otwory montażowe do jego zamontowania. Z góry dziękuję za pomoc, Darek
cienkun Napisano 11 Czerwca 2020 Napisano 11 Czerwca 2020 https://www.rowerystylowe.pl/p-5736/rower-miejski-cortina-u1/w-13524/black-mat Rekreacyjną jazdę powinien wytrzymać nawet pod jeźdźcem (panią jeździec?) o słusznej wadze.
SoloTM Napisano 11 Czerwca 2020 Napisano 11 Czerwca 2020 Lekki, używany, w bdb stanie i rozmiarze mtb na kole 26, koszt 1500 ( 12,5 kg ) . oczywiście z geo rekreacyjną. ( + podniesienie kierownicy )
azmadan Napisano 12 Czerwca 2020 Napisano 12 Czerwca 2020 To ja może inaczej doradzę - nie z wąskimi oponami... Mam aktualnie 130 i opona w rowerze trekkingowym musiałaby być nabita do max. ciśnienia = twarda jak kamień... (kiedyś na takim jeździłem z balonowymi oponami Big Apple Schwalbe) Niestety przy dużej wadze tylko duże balony ;-/ IMHO rekreacyjne MTB...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.