BnQ Napisano 10 Maja 2020 Napisano 10 Maja 2020 Poszukuje roweru trekkingowego w budżecie 2000-2500 zł. Mój wzrost 176 cm, przekrok 79,5 cm. Trasy zazwyczaj do 50 km. Na pewno będzie używana z tyłu torba na bagażnik. Niestety w temacie rowerów jestem laikiem, więc proszę o jakieś przykładowe polecane modele w tym budżecie. Również możecie polecić jakiś sklep rowerowy na terenie Krakowa, gdzie doradzą dobór lub będzie można któryś z zaproponowanych modeli przetestować/kupić o ile ceny będą porównywalne z internetowymi. Oczywiście model może być z poprzednich lat. edit: Taki rower będzie dobrym wyborem? http://ambike.pl/rower-trekkingowy-maxim-mt-2-5-meski-r-19.html
BnQ Napisano 11 Maja 2020 Autor Napisano 11 Maja 2020 Zrobiłem mały przegląd modeli i zauważyłem, że w promocjach można jeszcze kupić: Kross Trans 8.0, MERIDA FREEWAY 9500 DISC, ROMET Wagant 7/8, Cube Touring Pro, Monteria Massive 5.0, INDIANA X-Road 5.0. Który z tych modeli będzie najlepszym wyborem? Warto rozglądać się za danym producentem czy bardziej patrzeć na osprzęt? Czy może lepiej wyjdzie kupić crossa i od razu do niego błotniki + bagażnik (na tym mi zależy)?
BnQ Napisano 15 Maja 2020 Autor Napisano 15 Maja 2020 Chyba zdecyduje się na model Kross Trans 8.0. Chwilę jeździłem tym rowerem i wydawał się ok. Wygląd też w porządku - rama ma fajny matowy kolor. Rower jest lekki w porównaniu do modelu 4.0. Cena w sklepie 2650 zł. Teraz w sezonie nic lepszego z trekkingów się nie znajdzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.