Skocz do zawartości

[do 2300zł] czy warto Giant Roam 3 2020r 2x8

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Zamierzam zakupić Giant Roam 3 2020 wersja 2x8. Mam 193 cm wzrostu, 93 kg, noga około 89 cm. Przymierzyłem rozmiar L ale sprzedawca stwierdził że lepiej chyba XL., podkreślam chyba. Czy XL będzie dobrym wyborem? Rower w kwocie 2299zł. Dopiero zaczynam przygodę z rowerem. Trasy leśne, trochę miasto, ścieżki rowerowe, bez wygłupów. Wyjazdy sporadyczne weekendowe. Czy w tej cenie na moje potrzeby to dobry wybór? Jak w tym przypadku wygląda jakość do ceny tego modelu? Czy jest wart tych pieniędzy? Mój budżet to był 2000 zł ale jestem w stanie dodać 300zł. Zastanawiałem się jeszcze ad Kross Evado 5.0 2020r. Ale tu już jest +500 więc ciut za dużo tj. 25% założonego budżetu. Takie moje typy z uwagi na serwis w moim mieście Kross/Trek/Giant/Rock Maschin/Folta. Co sądzicie o Giant Roam 3 2020 wersja 2x8? Warto? Czy Giant trzyma poziom czy to tylko marketing?

Napisano

Cześć, a siedziałeś na XL? Bo to powie dużej więcej niż sugerowanie się przez internet. Myślę, że XL bardziej by pasowało (według Gianta powyżej 190 cm). Do Twoich zastosowań to będzie dobry rower. Jeśli bierzesz pod uwagę marki, które wymieniłeś, to też zdecydowałbym się na Roama. Nie znam tylko marki Folta i trudno mi się o niej wypowiedzieć. Na pewno marketing wpływa negatywnie na cenę Gianta, ale dawno temu jeździłem na modelu Yukon z 2008 roku i byłem zadowolony.

Napisano

Dzięki za odpowiedz. Poczytalem trochę forum.  Przeanalizowalem plusy i minus. Zamowilem Lazaro Quantum V4 Man 21" w budżecie 2049. Mam nadzieję ze się nie zawiodę. Czekam na przesylkę. Moze ktoś posiada jakies opinie do tego modelu. Czy to dobry wybór? Za Giantem wydaje mi się że przemawia wieloletni doswiadczenje ale marketing z kolei to coś za co sięplaci ale osobiscie nie odczówa. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...