mateusz3122 Napisano 20 Kwietnia 2020 Napisano 20 Kwietnia 2020 Witam, z góry piszę że jestem zielony w tych tematach. Jestem szczęśliwym mimo wszystko posiadaczem rowerku Giant roam disc 2 (2017) - specyfikacje poniżej, w rowerze nic nie było wymieniane od nowości, bynajmniej nie w napędzie - chyba najwyższy czas nadszedł. Rower już swoje przejechane ma, troszkę zaczyna trzeszczeć a szkoda mi go. Mam wrażenie że tylna przerzutka już piszczy, sam napęd już "trzeszczy"(?), nie wspominając już o krzywych kasetach. Nie wiem jak to opisać, bynajmniej nie jest to to samo co sezon, dwa temu. Dorwałem nową tylną kasetę, jest to 9-rzędowa kaseta SRAM o stopniowaniu 26-11, bodajże ta - https://www.centrumrowerowe.pl/kaseta-sram-pg-950-pd15944/?v_Id=16346 , wygląda na tą samą. Pytanie brzmi czy jest sens ją wciskać. Chciałbym coś w tym rowerze pozmieniać, bo niekoniecznie korzystam ze wszystkich biegów, szczególnie z trzech z przodu, rower w 80 procentach jest zużywany na asfalcie - szczególnie interesują mnie cięższe biegi. Przerzutka przednia SHIMANO Acera T3000 Przerzutka tylna SHIMANO Acera M3000 Hamulce SHIMANO M315 Dzwignie hamulca SHIMANO M315 Kaseta / Wolnobieg SHIMANO HG200, 11-34, 9rz. Łańcuch KMC X9 Mechanizm korbowy SHIMANO M371, 48/36/26 Srodek suportu SHIMANO UN100 Obręcze GIANT GX28 Piasty GIANT GX28 Szprychy GIANT GX28 Opony GIANT Crosscut, 700x38C, wkładka antyprzebiciowa
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.