Vad89 Napisano 16 Marca 2020 Napisano 16 Marca 2020 Dzień dobry Jestem trochę laikiem w kwestii rowerów. Za sobą mam pierwszy sezon który przejeździłem rowerem marki BTWIN 100. Niestety rower skradziono :( Ogólnie z roweru byłem zadowolony,przejechałem nim jakieś 700-800km. To na co zwróciłem uwagę: - trochę brakowało przekładek (mogłoby być więcej przerzutek gdzie nogi muszą mocniej popracować) - waga mogłaby być trochę mniejsza - niewygodne siodełko (ale to szczegół) Poszukuje roweru który by był choć trochę lepszy w tych parametrach. Jeżdżę głównie po mieście(Polska centralna) ale w weekend wpadają też trasy bardziej "polne". Mój wzrost to 182cm, waga 80, dlatego dobrze żeby koła były chociaż 26,5. Fajnie jakby miał amortyzator przedni i oczywiście Ważną kwestią jest dla mnie cena i możliwość serwisowania (jak pisałem jestem laikiem w kwestii rowerów). Podstawowe regulacje robię sam ale przy bardziej skomplikowanych naprawach chciałbym żeby serwis był dosyć łatwo dostępny Czytałem co nieco o Lazarro ale trochę mnie martwi że nie można przymierzyć się do roweru. Kupując BTWIN wziałem rozmiar XL (przez neta) i to był za wysoki rower dla mnie Z góry dzięki za porady i pomoc
SerQ Napisano 16 Marca 2020 Napisano 16 Marca 2020 Proponuję rower również ze stajni BTwin. Rowery tej marki mają dożywotnią gwarancję na ramę, mostek czy kierownicę. Rama L przy kołach 27.5" powinna być w porządku na Twój wzrost, najlepiej gdybyś się do takiego roweru przymierzył przed zakupem. W Twoim budżecie jeżeli chodzi o nówki zostaje jedynie model 520, gdybyś był skłonny szukać używki to znalazłoby się coś z wyższą grupą osprzętu, lepszymi hamulcami. Skąd jesteś? Może ktoś w niedalekiej okolicy ma coś na sprzedaż niezajeżdżonego, godnego uwagi. Do tej pory na jakich przełożeniach jeździłeś? Chodzi mi o ilość zębów na blatach korby jak również stopniowanie kasety. To się w dużej mierze przekłada na możliwość osiągania wyższej prędkości na prostej.
Sk27 Napisano 16 Marca 2020 Napisano 16 Marca 2020 Trudno powiedzieć jaki rower dokładnie potrzebujesz. Do tej pory miałeś coś zbliżonego do roweru szosowego. Teraz chcesz mieć rower z przednim amortyzatorem i na polne drogi, czyli odpowiedni byłby rower crossowy. W tej cenie są rowery Kands/Lazaro/Vellberg o których możesz przeczytać w temacie "rower crossowy jaki?"/ Opróćz tego jest jeszcze Riverside 500. Na twój wzrost lepszy będzie rozmiar L.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.