Svantiborek Napisano 27 Lutego 2020 Napisano 27 Lutego 2020 Witam miłośników turystyki rowerowej 29 lub 30-go kwietnia ruszam z Białowieży na Białoruś początkowo po szlaku Eurovelo w kierunku Mińska (po drodze chcę zobaczyć Nowogródek, Mir i Nieświerz) potem Naroczański Park Narodowy (ze dwa dni postoju, jakiś kajaczek, etc). Potem Mińsk i na południe w Kierunku Pińska (pierwotnie miał był Smoleńsk przez Katyń, ale będzie problem z powrotem na Białoruś, a objazd przez Kijów zajmie za dużo czasu). Planuję przekroczenie granicy w okolicach Pińska i zabawienie kilka dni w Narodowym Parku Prypeć-Stochód po stronie ukraińskiej (bardzo romantyczne miejsce podobno i mało ludzi). Dalej w kierunku Żółkwi i Lwowa (spotkanie ze znajomymi Ukraińcami - jakieś dwa dni). Koniec w Przemyślu (pociąg do domu). Koniec 23 lub 24 maj. Wycieczka w fazie konstruowania bardziej szczegółowego planu (możliwa korekta po drodze w zaleznosci jak się będzie jechało). Bez zrywów (do 100 km/dobowo). Jazda w deszczu - tak. W ulewie - nie. Spanie w namiotach lub napotkanych pensjonatach/hotelikach. Może ktoś chce dołączyć ? Zapraszam. MB P.s. Mam nadzieję, że wirus nie pokrzyżuje planów. Cytuj
Aniaania Napisano 5 Maja 2021 Napisano 5 Maja 2021 Cześć, I co? udało się? Gdzie jesteś? Można dołączyć? Pozdrawiam. Cytuj
Svantiborek Napisano 10 Maja 2021 Autor Napisano 10 Maja 2021 Chyba nie chodziło o mnie (?). Moje ogłoszenie dotyczyło zeszłego roku. Temat z racji pandemii odpuściłem, ale kiedyś do niego powrócę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi