Hikari Napisano 25 Stycznia 2020 Napisano 25 Stycznia 2020 Hej, Szukałem podobnego wątku, ale bezskutecznie. Mam Krossa Evado 7.0 z napędem Deore. Niestety, ostatnia jazda w lesie zakończyła się zawadzeniem manetką o gałąź, w rezultacie czego pękła szybka osłaniająca wskazówkę aktualnego przełożenia. Informacyjnie jest to zbędne, ale mimo wszystko pęknięcie tej szybki strasznie mnie wkurza. Czy spotkaliście się kiedykolwiek z wymianą samej osłonki? Oczywiście nie jest to standardowa operacja i pewnie Shimano Polska nie ma takich części, ale wolę sprawdzić czy taka opcja w ogóle wchodzi w grę. Lepsze to niż wymiana całej manetki. Z góry dzięki za pomoc.
Gość Napisano 25 Stycznia 2020 Napisano 25 Stycznia 2020 Wpisujesz w google symbol swojej manetki + literki EV. Czyli np SL-M770 ev. Znajdujesz część którą potrzebujesz i idziesz do dobrego serwisu, który jak nie z Polski, to ściągnie z innego kraju. Być może wyłapiesz też coś w sklepach za granicą jak poszukasz. Natomiast prawda jest taka, że może się okazać że rozsądniej będzie kupić nową manetkę. Manetka Deore to koszt około 90 zł. Jeżeli dobrze trafiłem, to dla manetki SL-T6000 ta pokrywa kosztuje 10 Funtów Brytyjskich w sklepie, czyli ponad 40 zł.
Janu_sz Napisano 25 Stycznia 2020 Napisano 25 Stycznia 2020 Przerabiałem to z M590 - efekt taki,że kupiłem używaną manetkę, bo jak już gdzieś był plastik to w cenie większej niż używana manetka.
Hikari Napisano 26 Stycznia 2020 Autor Napisano 26 Stycznia 2020 Dzięki. W sumie pewnie wyjdzie tak jak mówicie, ale sprawdzę z Shimano PL ile kosztuje ten przedni panel (szybka występuje z całym "wierzchem" manetki).
Lawstorant Napisano 26 Stycznia 2020 Napisano 26 Stycznia 2020 Shimano nie sprzedaje części na wymianę także nie dostaniesz tego.
Gość Napisano 26 Stycznia 2020 Napisano 26 Stycznia 2020 Jak nie sprzedaje, jak za granicą spokojnie to kupisz... Pytałem znajomego z serwisu jak to jest. Oficjalnie w Polsce nie kupisz, ale wystarczy poprosić i ściągną Ci wszystko co jest w katalogu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.