Skocz do zawartości

[trasa szosowa] Łódż

Marek__ZZ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.Będę w Łodzi w najbliższy weekend i chciałbym przejechać sobie jakąś bezpieczną rundkę ok 70-100  km. Miejscem wypadowym będzie Wiskitno i proszę o podpowiedż jakieś bezpiecznej i spokojnej  trasy na szosę.

• 2 lata później...
Napisano

Od czasu do czasu jeżdże ze stacji Łódź Widzew do Piotrkowa Trybunalskiego i z powrotwotem ok 110 km. Przez Zamość, Goćiumowice. itd. Piękna trasa.  Mocno pokrecona za Biskupią Wolą.

Google wprowadzaja w bład ( raz zwydłużyła mi sie przez  to trasa to  o 1,5 H, i musiałem jechać 716, coś okropnego, można być rozjechanym przez samochody. Ledwie zdążyłem na pociąg powrotny,

Zainteresowanych poprowadzę. 

większość drogi po asfalcie, 1 samochód na godzine, albo "scieżką" rowerowa. Czyli bezpiecznie.  Wiejskie krajobrazy,  troche przez las. To co lubie.

Ostatnio jechalem tą trasą w upale, teren odkryty, mało sklepów po drodze, wiec trzeba mieć sporo wody ze  sobą, ale nie padłem, choć jak mi przygrzało w czache 34 stopnie to sie zaniepokoiłem (miały być chmury w  ten dzień) .  5 litrów wody starczyło  na cały dzień,  no  bo jeszcze 2 * 25  km, dom <=> pociąg

• 2 miesiące temu...
Napisano

Dobra!

zaczynamy do Kurowic. Na zdjeciu Parafia Kurowice | za kościołem widzisz drogę, na nia musisz wjechac i cały czas prosto na południe do Zamoscia. Nie widac tablic ze  to Zamość.

Jak pierwszy raz tamtędy jechalem dzwoni żona  a potem tesciowa, gdzie jesteś? W Zamościu. Jadę dalej na południe. Cha, cha,cha cha cha. Skreciłem w prawo aby zrobic zdjęcie tabliczki na remizie strażackiej. Wysłałem.  Znowu telefon. Żona ma duże poczucie homoru, ale matrwi się o mnie - Wracaj pociągiem!!!!! A testament spisałeś?! Tesciowa- Ojej, czy przeżyję. 

W Zamościu na skrzyżowaniu zobaczysz po prawej kapliczkę. Piękna; ja w ogóle lubię kapliczki, kościoły. Jedziesz prosto pomimo że asfalt po prawej jest lepszy. ( po praej jest w/w remiza)

Asfalt zaprowadzi Cie do Czarnocina,  w okolicach Czarnocina wybieram chodnik, bo chcę żyć. Cały czas prosto, prosto, prosto, , skrzyżowanie z duża drogą - prosto. Za nim Biskupia Wola- prosto, w dół.

tutaj Google kłamią, bo pokazują że  w lewo i za kapliczką  w prawo. NB w lewo jest spora figura Chrystusa Króla, ale chodzi o inną dalej i sporo mniejszą,  w polu.

TYMCZASEEM JEDZIESZ PROSTO NA DROGĘ SZUTROWĄ, POTEM POLNĄ PRZEZ LAS, W LEWO PRZEZ POLE, OK 1 KM, TAM JEST KAPLICZKA W POLU I W PRAWO DO GOŚCIUMOWIC

Na razie tyle, reszta pózniej. Im dalej tym piękniej. Ale droga coraz bardziej kręta

Napisano

Biskupia Wola cały czas prosto 4,5 km ( ewentulanie za lasem w prawo do kapliczki w polu ok 1 km i piwersza w lewo )
 dojeżdzasz do ul Sportowej w Goścumowicach II  -1,0 km
W prawo i 2,2 km

w lewo w  Poprzeczną 400 m

Rybacka jesteś już w Gajkowicach w lewo ul Łódzka 300 m

Przez tory w Moszczenicy ul.Dworcowa 110 m

w prawo Spacerowa 900 m

w prawo Kosowska 500 m ( jedyny sklep spożywczy po drodze, jeśli jest powyżej 30 stocni kupujemy 3 litry wody)

w lewo Cegielniana 1,3 km

w prawo  wdłuż lasu, pod koniec drogi cudowna kapliczka z ławeczą, 290 m ( jak było 34 stopnie to pobyłem tam chwilę, mokry jakbym wyszedł z basenu)

w lewo  przed las, dobra droga leśna 1,5 km

kontynuujesz ul. Radosną 450 m która przechodzi w Południowa 2,2 km, potem Michałowska
 Już jesteś w Piotrkowie Trybunalskim

Punkty kluczowe.

Kurowice - podniszczony asfalt  za kościolem => Zamość=> Biskupia Wola (PROSTO!) do Gościumowic II  => ul.Michałowska z wiaduktem nad głową ( S8).

Jeżdziłem , w obie strony , w tym samym dniu , zawsze  w sobotę. w jedna stronę minęly mnie ze 3 samochody (poza Czarnocienm, gdze jest wiekszy rucj, ale tam jest pusty chodnik/ sciężka rowerowa, czyli się nie liczy);  w drugą podobnie. I to jest to!  A widoki wiejskie fajne.

Napisano

POPRAWKI!!!

-------------------

Biskupia Wola cały czas prosto 4,5 km ( ewentulanie za lasem w prawo, polną drogą do kapliczki w polu ok 1 km i pierwsza w lewo )
 dojeżdzasz do ul Sportowej w Goścumowicach II  -1,0 km
W prawo i 2,2 km

w LEWO  400 m, w drogę która przechodzi za zakrętem w prawo w Rybacką Jjesteś już w Gajkowicach w PRAWO ul Łódzka 300 m

Przez tory w Moszczenicy ul.Dworcową 110 m

w prawo Spacerowa 900 m

w  LEWO w  Kosowska 500 m ( jedyny sklep spożywczy po drodze, jeśli jest powyżej 30 stopni kupujemy 3 litry wody)

PROSTO ul Cegielnianą 1,3 km

w prawo  wdłuż lasu, pod koniec drogi piękna kapliczka z ławeczą, 290 m ( jak było 34 stopnie , zatrzymalem się  tam chwilę, mokry jakbym wyszedł z basenu)

w lewo  przed las, dobra droga leśna 1,5 km

kontynuujesz ul. Radosną 450 m która przechodzi w Południowa 2,2 km, potem Michałowska
 Już jesteś w Piotrkowie Trybunalskim

===================================

Punkty kluczowe.

Kurowice - podniszczony asfalt  za kościolem => Zamość=> Biskupia Wola (PROSTO!) do Gościumowic II  => ul.Michałowska z wiaduktem nad głową ( S8).

NB droga z Łodzi Widzew do Kurowic to bez 1km śxieżka rowerowa

• 4 miesiące temu...
Napisano

Łódź Widzew do Piotrkowa Trybunalskiego i z powrotem

Wczoraj przejachałem tą trasę, tym razem wyszło 102 km. Więcej samochodów na trasie ale więcej otwartych sklepów. Było chłodno, więc 3 l wody wystarczyło. 

Na niektrórchy odcinkach nowy asfalt. 

aaa jeszcze jedna uwaga; końcowka Cegielnianej ,przed lasem, czarny szlak, nieprzejezdna - duzo wody, lepiej na odcinku las , Cegilenia Moszczennicka, Kosowska wybrać ulice Hodowlaną. Ni odwedzic kapliczkę przy  Cegilenii Moszczennickiej, jest tan ławeczka

Napisano

Odcinek Kurowice Kość.  Bukowiec można pokanać ul. Sosnową, ładna trasa, las,  w jdnym miejscu zaryłem się w piachy, przeprowadziłe rower 10 m, potem dobry asfalt, zamiast wzdłuz drogi 713

• 2 tygodnie później...
Napisano

Zanowu mnie przywiało do Łodzi. Ile tu tras ze znikomym ruchem samochodowym!

Wyszystkie ciekawe, bo po raz pierwszy, a niektóre wręcz malowinicze. Jadę bez planu, nie korzystam z googli , trochę pobładzę , a jest gdzie 🙂 , regularnie  po kilku zakretach mylę kierunki, wiec zawsze wychodzi więcej i ładuję się w takie miejsca, których bym na pewno nie zaplanowal  i muszę przycisąć aby zdązyć na kolację. Co tylko powieksza radochę.

Jednym słowem szybko się nie znudzi!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...