Skocz do zawartości

[1500] matras rower dla kobiety i mezczyzny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Najlepszy z nich będzie Black Edition 2 z racji tego, że jest po prostu najdroższy i chociażby jako jedyny z nich ma kasetę a nie wolnobieg. Reszta rowerów jest porównywalna. Pytanie w jakim terenie jeździcie, bo w linkach są zarówno rowery mtb jak i cross.

Napisano

Chodzi mi o rodzaj roweru. Kross to firma, a cross to rodzaj roweru. Albo ewentualnie jakieś MTB. Proszę o wybranie innych niż Black edition 2 bo to numer 1 z tych wymienionych, a co na drugim miejscu i trzecim.

Napisano

Kolega ci napisał od razu dlaczego BE 2  i tylko on  :).

Na marginesie - 1500 to już jest kwota przy której  o wolnobiegu należałoby zapomnieć ... 

Jeśli romet orkan to od cyferki 3 w górę.

Masz jakieś rabaty / bony że akurat ten sklep i te modele ??

Napisano

Różnica jest tym większa im większa jest masa rowerzysty ...

Ale jak się podoba - to nie ma innej opcji jak zakup - próba przekonywania do lepszej techniki zazwyczaj spala na panewce :)

Ale oprócz tego że się JEJ !!! podoba -  musi dawać frajdę  z jazdy - czyli pozycja i rozmiar muszą być właściwie dobrane (sorry za truizm)

Napisano

masa - jedna osoba: 80kg (męzczyna), a druga 60kg(kobieta).

No ale na co zwracać uwagę - oprzyrządowanie jest na podobnym poziomie?? 

i lepiej v-brake czy tarczowe w tych modelach?

Napisano

Próbujemy cię przekonać,  że  osprzęt jest niemal "najcieńszy" jaki wychodzi od shimano.

Dla ułatwienia od najsłabszego:  tourney / altus / acera / alivio / deore ....

Pytanie ile tak naprawdę masz zamiar wydać - o ile nie chodzi o to żeby wydać dla samego wydania :)

Można znaleźć rowery lepiej wyposażone za porównywalne pieniądze - ale nie w martes...

Przy 60 kg wolnobieg nie powinien być aż takim dramatem - ale skoro da się lepiej, to dlaczego nie brać kasety ???

Jak już są tarczówki, to zawsze można je zmienić na lepsze - z v-brake'ow przejście na tarcze wymaga dodatkowych zabiegów.

Napisano
6 minut temu, Pablo59 napisał:

Próbujemy cię przekonać,  że  osprzęt jest niemal "najcieńszy" jaki wychodzi od shimano.

Dla ułatwienia od najsłabszego:  tourney / altus / acera / alivio / deore ....

Pytanie ile tak naprawdę masz zamiar wydać - o ile nie chodzi o to żeby wydać dla samego wydania :)

Można znaleźć rowery lepiej wyposażone za porównywalne pieniądze - ale nie w martes...

Przy 60 kg wolnobieg nie powinien być aż takim dramatem - ale skoro da się lepiej, to dlaczego nie brać kasety ???

Jak już są tarczówki, to zawsze można je zmienić na lepsze - z v-brake'ow przejście na tarcze wymaga dodatkowych zabiegów.

ok rozumiem. Problem jest w tym, że nie mam zbyt dużych funduszy,a spory rabatw martesie - gdzie nigdzie indziej nie dostanę takiego. No właśnie patrzę na altus albo acer - tourney nie wchodzi w grę. Ewentualnie ale ciężko będzie w tej cenie alivio, a deore to już nie realne. A poza przerzutkami: hamulce, amortyzator w tej cenie zwracać uwagę? I na co zwracać.

Napisano

Czy rower musi być nowy? Mi udało się za 1000 zł kupić rower na hydraulicznych tarczówkach z mieszanym osprzętem schodzącym do alivio (korba, manetki, przednia zmieniarka) po Deore XT no bo wiadomo, trzeba dać XT na tylną przerzutkę i "napęd deore XT" na OLX.

Napisano
39 minut temu, Lawstorant napisał:

Czy rower musi być nowy? Mi udało się za 1000 zł kupić rower na hydraulicznych tarczówkach z mieszanym osprzętem schodzącym do alivio (korba, manetki, przednia zmieniarka) po Deore XT no bo wiadomo, trzeba dać XT na tylną przerzutkę i "napęd deore XT" na OLX.

Miałeś farta, ja szukałem i nic takiego nie znalazłem.

56 minut temu, Sk27 napisał:

A jaki masz rabat w tym Martesie?

Niewiem, ale spory ok 25%

Napisano

Przy tym budżecie najbardziej opłacalne będą Kands Maestro/Lazaro Integral V3. Jeśli ma to być rower z Martes, to wybrałbym Black Edition 2. Przy tym rabacie kosztowałyby poniżej 1300 zł, co już jest niezłą ceną. W województwie łódzkim niestety nie ma stacjonarnych sklepów Kands i Lazaro, więc pytanie czy zgodziłbyś się na wysyłkę czy wolisz kupić stacjonarnie. Jeśli wybierasz to drugie to wziąłbym Black Edition 2.

Napisano
7 minut temu, proletariat napisał:

tzn. spartacus jest bliźniaczy do tych co Ty napisałeś, tak??

Tak.

Ogólnie są 4 bardzo podobne rowery: Kands Maestro, Lazaro Integral V3, Spartacus  Cross 4.1 i Vellberg Explorer 4.2. Na pierwszym miejscu wybrałbym Kandsa i Vellberga, bo mają korby z mocowaniem octalink i przerzutki Deore, a Spartacus i Vellberg mają korby z mocowaniem na kwadrat i przerzutki Alivio.

Napisano

Obecnie integral V3 to lazaro x-force, od integrala różni się generalnie krótszą ramą (wcześniejsze roczniki były dłuuuuugaśne :) )  no i integral NIE MA octalinka, a X-force owszem ...

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...