Buhaj47 Napisano 21 Sierpnia 2019 Napisano 21 Sierpnia 2019 Zrobiłem kilka rund po sklepach i najbardziej z tej półki przemawia do mnie Trek DS 2, jednak sporo złego naczytałem się o osprzęcie klasy Altus/Acera - czy jest on wystarczający do amatorskiej jazdy po ścieżkach rowerowych i nieutwardzonych drogach? Czy w DS 2 można go też stopniowo ulepszać? Przy okazji widziałem też Cube Nature EXC w przecenie, niewiele droższy od Treka - co o nim myślicie? Jedna rzecz, nad którą się zastanawiam, to amortyzator - czy nie lepiej zrezygnować z niego w rowerach tej klasy nawet podczas jazdy po lekkim terenie?
polmaj Napisano 21 Sierpnia 2019 Napisano 21 Sierpnia 2019 Teraz, Buhaj47 napisał: Jedna rzecz, nad którą się zastanawiam, to amortyzator - czy nie lepiej zrezygnować z niego w rowerach tej klasy nawet podczas jazdy po lekkim terenie? https://www.marinbikes.com/pl/bikes/2019-pavement-fitness-transit-urban-muirwoods poczytaj o tym rowerze
Sk27 Napisano 24 Sierpnia 2019 Napisano 24 Sierpnia 2019 W dniu 21.08.2019 o 22:04, Buhaj47 napisał: Zrobiłem kilka rund po sklepach i najbardziej z tej półki przemawia do mnie Trek DS 2, jednak sporo złego naczytałem się o osprzęcie klasy Altus/Acera - czy jest on wystarczający do amatorskiej jazdy po ścieżkach rowerowych i nieutwardzonych drogach? Mam rower w dużej mierze oparty o ten osprzęt i mogę napisać, że do rekreacyjnej jazdy jest on w zupełności wystarczający. W dniu 21.08.2019 o 22:04, Buhaj47 napisał: Przy okazji widziałem też Cube Nature EXC w przecenie, niewiele droższy od Treka - co o nim myślicie? Z tych dwóch to zdecydowanie Cube, ma znacznie lepszy osprzęt. W dniu 21.08.2019 o 22:04, Buhaj47 napisał: Jedna rzecz, nad którą się zastanawiam, to amortyzator - czy nie lepiej zrezygnować z niego w rowerach tej klasy nawet podczas jazdy po lekkim terenie? Większość ludzi odradza tanie amortyzatory na rzecz sztywnego widelca. Mam dokładnie taki sam amortyzator jak ten Cube i mimo wszystko poprawia on komfort jazdy. Poza tym ten rower waży 13,4 kg, co jak na rower crossowy z hamulcami tarczowymi to nie jest zły wynik
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.