Skocz do zawartości

[3000] do miasta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jakieś 3 lata temu przeprowadziłem się do Poznania, na początku miałem jakiś stary rower za 200 zł z olx ale później go sprzedałem, wiedziałem że na początku trzeba wybrać jakiś tani rower danego typu żeby sprawdzić jak się w nim czuje i kupiłem w maju 2018 najtańszy Triban 100 z Decathlona był strzałem w 10, po miesiącu zmieniłem opony na 700x25, po ponownym wejściu na mtb już wiedziałem że rowery "szosowe" to coś dla mnie, napęd ciągle mnie wkurzał więc zdecydowałem się go sprzedać po zakupie nowego roweru, po dłuższej analizie już wiem czego mi trzeba do wygodniejszej jazdy, na pewno grubszych opon, hamulców tarczowych, lepszej owijki, klamkomanetki, pomyślałem że najlepszym wyborem dla mnie będzie rower typu gravel z dwoma blatami z przodu.

Wiadomo w tym budżecie nie można oczekiwać cudów ale to nie chodzi o brak pieniędzy tylko sam rower nie może być jakiś super mega drogi bo już większy strach przypinać na dłuższy okres a ja nim jeżdżę na przystanek autobusowy ok 3km i zostawiam przy pętli tramwajowej.

Długo myślałem nad Rometem Aspre,  Kellys Soot 30 nie wiem czy te opony 40 będą za wielkie, Tribanów raczej już bym nie chciał.

Budżet 3000 + kilka stów ze sprzedaży tribana.

Napisano
W dniu ‎2019‎-‎07‎-‎27 o 03:30, Tensai napisał:

Tribanów raczej już bym nie chciał.

A ja bym CI polecil RC520 ;-)  Nawet ciezko go zestawic z tym Eskerem 2.0

Napisano
2 godziny temu, cinol123 napisał:

A ja bym CI polecil RC520 ;-)  Nawet ciezko go zestawic z tym Eskerem 2.0

Poczytałem trochę i podobno jest problem z obręczami, trudno jest zdjąć opony i to wiele takich opinii, na stronie decathlona jak i forum szajbajk.

Napisano

Panie, nie pisz takich rzeczy o tych oponach bo padne. Jak ze wszystkim tak i z oponami, trzeba wiedziec co sie robi. Jakis koles leworeki napisał jakas bzdure i ludzie to powtarzaja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...