PabloE Napisano 29 Kwietnia 2019 Napisano 29 Kwietnia 2019 Witam wszystkich jako świeżak na forum. Zacząłem dopiero przygodę z rowerami i wyremontowałem całą holenderkę z rozebraniem piasty itp. Ale, że był to ulepik od handlarza to odtworzyłem wszystko jak było. I niestety nie skręciłem piasty z ramą, konkretnie SACHS DREIGANG [sram T3]z użyciem nakrętek fiksacyjnych tzn. języczki nakrętek nie wchodzą w wycięcie wideleca, tylko idą w stronę nakrętek piasty. Dopiero widząc inną nową holenderkę zobaczyłem jak to powinno wyglądać. Pytanie czy brak nakrętki zabezpieczającej przed obrotem ośki będzie powodować rozkręcanie nakrętek osi np. podczas hamowania? Dzięki na info.
Blueforce Napisano 29 Kwietnia 2019 Napisano 29 Kwietnia 2019 Jeśli hamulec tylny jest w piaście, to podczas hamowania tyłem z maksymalną skutecznością (ok. 4m/s^2) na oś będzie działał moment ~160Nm. Nakrętka tylna piasty dokręcona momentem 30 Nm ściska widełki siłą 10kN, współczynnik tarcia nakrętka-rama to ~0.4, więc połączenie wytrzyma ~ 30 Nm - zatem oś będzie się ruszać.
PabloE Napisano 29 Kwietnia 2019 Autor Napisano 29 Kwietnia 2019 I rozkręcać koło... Poprawiam, tym bardziej, że mam te podkładki i to na dodatek obie z dwóch stron, gdzie oryginał to jedna od strony ramienia torpedo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.