czapkens Napisano 27 Kwietnia 2019 Napisano 27 Kwietnia 2019 Cześć, mam rower Giant Anyroad 2 i sprawa wygląda tak, że chciałbym wymienić suport wraz z korbami i blatami z przodu. Zależy mi na lżejszej pracy całości i większym blacie o rozmiarze 50 zębów zamiast 48. No i tu powstaje pytanie czy Shimano Sora R3000 ogarnie większy blat bez problemu i jeśli tak to jaki zestaw kupić? Zależy mi też na większej sztywności niż oryginalny zestaw bo przy mocniejszym naciśnięciu na pedały łańcuch trze o wózek i wkładzie nie na "kwadrat". Suport obecny to :FSA MegaExo bc 1.37x24t. Czy byłby ktoś w stanie podesłać linki lub konkretne modele sensownych części zamiennych, które będzie dało się kupić bez sprzedawania nerki?
Mod Team Puklus Napisano 27 Kwietnia 2019 Mod Team Napisano 27 Kwietnia 2019 Sora to komponent szosowy, kory w domyśle ma pracować w secie 50/34 albo więcej. Wiec na pewno pasować będzie. Jeżeli decydujesz sie na korbę shimano to i skazany jesteś na ich suporty. Octalinki roblo tylko shimano. Wkłady na osie zintegrowane juz sa innych firm. Możesz kupić sobie szosowy suport shimano i bedzie ok. bb r60 chociażby. Ktoś ci powie nie bądź goopi kup se accenta i wymieniaj łożyska. I może racja, z tym ze za na prawdę dobre łożysko zapłacisz dużo pieniędzy, a tanie łożyska padną prędko wiec nie ma sensu. Czy to sie opłaca, nie wiem.
czapkens Napisano 28 Kwietnia 2019 Autor Napisano 28 Kwietnia 2019 Raczej wolę kupić coś porządnego raz a dobrze i nie męczyć się z wymianą komponentów co jakiś czas. Nie jestem jakimś ultra fanem Shimano więc nie ograniczam się tylko do ich osprzętu. Jeśli są w podobnej lub niewiele wyższej cenie części lepsze jakościowo to jak najbardziej też może być. Problem jest taki, że nie znam szerokości mufy suportu więc ciężko dobrać. Będę musiał zmierzyć a linijką mi się nie udało.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.