Skocz do zawartości

[napęd przód] Giant Anyroad 2 suport+korby+tarcze

czapkens

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, mam rower Giant Anyroad 2 i sprawa wygląda tak, że chciałbym wymienić suport wraz z korbami i blatami z przodu. Zależy mi na lżejszej pracy całości i większym blacie o rozmiarze 50 zębów zamiast 48. No i tu powstaje pytanie czy Shimano Sora R3000 ogarnie większy blat bez problemu i jeśli tak to jaki zestaw kupić? Zależy mi też na większej sztywności niż oryginalny zestaw bo przy mocniejszym naciśnięciu na pedały łańcuch trze o wózek i wkładzie nie na "kwadrat". Suport obecny to :FSA MegaExo bc 1.37x24t. Czy byłby ktoś w stanie podesłać linki lub konkretne modele sensownych części zamiennych, które będzie dało się kupić bez sprzedawania nerki?

• Mod Team
Napisano

Sora to komponent szosowy, kory w domyśle ma pracować w secie 50/34 albo więcej. Wiec na pewno pasować będzie.  Jeżeli decydujesz sie na korbę shimano to i skazany jesteś na ich suporty. Octalinki roblo tylko shimano. Wkłady na osie zintegrowane juz sa innych firm. Możesz kupić sobie szosowy suport shimano i bedzie ok. bb r60 chociażby. Ktoś ci powie nie bądź goopi kup se accenta i wymieniaj łożyska. I może racja, z tym ze za na prawdę dobre łożysko zapłacisz dużo pieniędzy, a tanie łożyska padną prędko wiec nie ma sensu. Czy to sie opłaca, nie wiem. 

Napisano

Raczej wolę kupić coś porządnego raz a dobrze i nie męczyć się z wymianą komponentów co jakiś czas. Nie jestem jakimś ultra fanem Shimano więc nie ograniczam się tylko do ich osprzętu. Jeśli są w podobnej lub niewiele wyższej cenie części lepsze jakościowo to jak najbardziej też może być. Problem jest taki, że nie znam szerokości mufy suportu więc ciężko dobrać. Będę musiał zmierzyć a linijką mi się nie udało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...