EmielRegis Napisano 27 Kwietnia 2019 Napisano 27 Kwietnia 2019 Witam. Szukam w miarę uniwersalnego roweru do jazdy po mieście i krótkich wycieczek po lesie, polnych drogach itd. Może być góral, trekkingowy lub crossowy, nie jestem do końca pewien który typ pasowałby mi bardziej, bo z rodzajem dróg jest u mnie bardzo różnie. Dodatki typu bagażnik, uchwyt na gibon itp. Są mi raczej zbędne. Mam 170 cm wzrostu. Tak, wiem, że budżet marny i poniżej 1500-2000 zł ciężko znaleźć coś porządnego, ale niestety wydać więcej nie mogę, a rower kupić trzeba. Nie jestem bardzo wymagający, szukam po prostu czegoś akceptowalnego w tej cenie, czegoś, co nie rozleci się po roku używania i spełni swoje zadanie przy mało wymagających trasach. Szukałem cały dzień czegoś używanego na allegro i OLX (z dostawą kurierem, bo odebrać nie miałbym jak, chyba że w bliskiej okolicy), ale trudno mi się na cokolwiek zdecydować, więc postanowiłem poszukać porady tutaj ;)
Janu_sz Napisano 27 Kwietnia 2019 Napisano 27 Kwietnia 2019 9 minut temu, EmielRegis napisał: co nie rozleci się po roku używania Przy kwocie 700 zł to naprawdę jak wygrana w totka, a tym bardziej, że kupisz w ciemno bez oglądania. Kup jakiegoś nowego Kandsa, Lazaro, zawsze szansa, że na nowym, nawet z niskiej półki częściami przejeździsz więcej niż kupionym w ciemno używanym nastoletnim.
EmielRegis Napisano 28 Kwietnia 2019 Autor Napisano 28 Kwietnia 2019 22 godziny temu, Janu_sz napisał: Kup jakiegoś nowego Kandsa, Lazaro, zawsze szansa, że na nowym, nawet z niskiej półki częściami przejeździsz więcej niż kupionym w ciemno używanym nastoletnim Okej, będę miał na uwadze. Po długich poszukiwaniach w oko wpadł mi Kands STV 700 i B'twin Riverside 120. Nie wiem który opłaca się brać bardziej -Pierwszy jest nieco bardziej uniwersalny i bardziej mi się podoba z wyglądu, a drugi ma kasetę zamiast wolnobiegu. Cena prawie ta sama. Ważę nieco ponad 70 kg i się zastanawiam, czy kaseta będzie tu robiła aż tak dużą różnicę.
Janu_sz Napisano 28 Kwietnia 2019 Napisano 28 Kwietnia 2019 Wiesz, nie obraź się, bo nie jest to celem mojej wypowiedzi, ale celujesz w najniższą półkę i tu czy wybierzesz kasetę, czy wolnobieg i tak psu na budę bo zanim tamto zacznie dogorywać to kilka razy dołożysz do czegoś innego. Bierz taki, który Ci się podoba, na którym dobrze siedzi się po przymiarce. W każdym z nich prędzej niż szybciej coś się rozleci przy normalnej eksploatacji.
EmielRegis Napisano 28 Kwietnia 2019 Autor Napisano 28 Kwietnia 2019 Okej, dzięki, to tylko chciałem wiedzieć
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.