Skocz do zawartości

[do 700 zł] Używany MTB / Trekkingowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Szukam w miarę uniwersalnego roweru do jazdy po mieście i krótkich wycieczek po lesie, polnych drogach itd. Może być góral, trekkingowy lub crossowy, nie jestem do końca pewien który typ pasowałby mi bardziej, bo z rodzajem dróg jest u mnie bardzo różnie. Dodatki typu bagażnik, uchwyt na gibon itp. Są mi raczej zbędne. Mam 170 cm wzrostu.

Tak, wiem, że budżet marny i poniżej 1500-2000 zł ciężko znaleźć coś porządnego, ale niestety wydać więcej nie mogę, a rower kupić trzeba. Nie jestem bardzo wymagający, szukam po prostu czegoś akceptowalnego w tej cenie, czegoś, co nie rozleci się po roku używania i spełni swoje zadanie przy mało wymagających trasach.

Szukałem cały dzień czegoś używanego na allegro i OLX (z dostawą kurierem, bo odebrać nie miałbym jak, chyba że w bliskiej okolicy), ale trudno mi się na cokolwiek zdecydować, więc postanowiłem poszukać porady tutaj ;)

Napisano
9 minut temu, EmielRegis napisał:

co nie rozleci się po roku używania

Przy kwocie 700 zł to naprawdę jak wygrana w totka, a tym bardziej, że kupisz w ciemno bez oglądania.

Kup jakiegoś nowego Kandsa, Lazaro, zawsze szansa, że na nowym, nawet z niskiej półki częściami przejeździsz więcej niż kupionym w ciemno używanym nastoletnim.

Napisano
22 godziny temu, Janu_sz napisał:

Kup jakiegoś nowego Kandsa, Lazaro, zawsze szansa, że na nowym, nawet z niskiej półki częściami przejeździsz więcej niż kupionym w ciemno używanym nastoletnim

Okej, będę miał na uwadze.

Po długich poszukiwaniach w oko wpadł mi Kands STV 700 i B'twin Riverside 120. Nie wiem który opłaca się brać bardziej -Pierwszy jest nieco bardziej uniwersalny i bardziej mi się podoba z wyglądu, a drugi ma kasetę zamiast wolnobiegu. Cena prawie ta sama. Ważę nieco ponad 70 kg i się zastanawiam, czy kaseta będzie tu robiła aż tak dużą różnicę.

Napisano

Wiesz, nie obraź się, bo nie jest to celem mojej wypowiedzi, ale celujesz w najniższą półkę i tu czy wybierzesz kasetę, czy wolnobieg i tak psu na budę bo zanim tamto zacznie dogorywać to  kilka razy dołożysz do czegoś innego.

Bierz taki, który Ci się podoba, na którym dobrze siedzi się po przymiarce. W każdym z nich prędzej niż szybciej coś się rozleci przy normalnej eksploatacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...