Skocz do zawartości

[tarcza-porada]Jakie wybrac >?

maxiu14

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam takie pytanie... troche mało sie na tym znam wiec.. :D

Zaczynajmy ... chce sobie kupic do mojego kelly'sa tarcze - najepiej 203 (jak najtansza)

teraz mam SHIMANO M415 160mm

I czy moge sobie zmienic tarcze (chodzi o sama tarcze) ?

Tylko przelozyc ta nowa zamiast tej stareJ ?

z gory dzieki :D

PZDR ;]

Napisano

Pytanie - jezdzisz XC? Jesli tak, to nie kupuj 203, jak juz to 180/180 albo 180/160, jesli 160/160 to za malo.

A tarcze mozesz zmienic, wystarczy wykrecic stara i przykrecic nowa.

Fajne sa tarcze Accenta - mozesz miec tanio 203mm. www.velo.pl

Napisano

Pytanie - jezdzisz XC? Jesli tak, to nie kupuj 203, jak juz to 180/180 albo 180/160, jesli 160/160 to za malo.

A tarcze mozesz zmienic, wystarczy wykrecic stara i przykrecic nowa.

Fajne sa tarcze Accenta - mozesz miec tanio 203mm. www.velo.pl

najpierw

"...to nie kupuj 203..."

potem

"...Fajne sa tarcze Accenta - mozesz miec tanio 203mm"

zdecyduj sie prosze

pozdrówko obserwacyjne

Napisano

wiesz accent, bop, i tektro to robia takie same tarcze 203 MM a w cenach jest roznica... najtanjsze widzialem bodajze po 44 :confused: ja swoja kupilem 45 :) Shimano cho... drogie... Pozdrawiam

Napisano

przy wymianie tarczy na wieksza musisz wymienic adapter na wiekszy lub tansza wersja podłozyc odp. ilosc podkładek( i ja polecam, tansza a róznicy w działaniu nie widac).

jezeli chcesz tarcze 203mm to najpierw zastanów sie czy twój amortyzator wytrzyma takie przeciązenie.

polecam tarcze accenta, świetnie hamuje i jest tania

pozdrawiam

Napisano

jezeli chcesz tarcze 203mm to najpierw zastanów sie czy twój amortyzator wytrzyma takie przeciązenie.

Nie no jak chce to niech sobie kupi 203mm - kozacko wygladaja - to na pewno jest argument :lol: :lol: - a amortyzator ... sie najwyzej wymieni albo bedzie fajnie bujac :)

Za sarkazm przepraszam :)

Napisano

Jurasek - chodziło mi o to, że nawet tarcze 203mm można mieć tanio :P A jestem przy zdaniu ze 203mm do XC to przesada :D

Pozdrowko prostujace :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...