Skocz do zawartości

[Przerzutka tylna] Shimano Alivio RD-T4000- problem z naprawą

mostek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. mam pytanie, czy w tym modelu przerzutki jest możliwość wymiany samego wózka/prowadnicy ? Po wywrotce bardzo się skrzywiła. dzwoniłem do serwisu ale nie jasno mi wytłumaczyli, zrozumiałem to tak jak by im było wygodnie całą przerzutkę wymienić.

image.png.59db99e39f8a2f10850f17b613009e65.png

Napisano

Teoretycznie jest możliwość wymiany, ale dostępność jest strasznie słaba (o ile w ogóle jest), a do tego wymiana wcale nie jest jakaś prosta. Jeśli jesteś pewien, że tylko wózek jest krzywy to można odkręcić kółka i wyprostować go bez rozłączania z pantografem. Toż to kawałek blachy przecież...

Ogólnie to RD-T4000 to ponoć średnio udany model. Jakby przyszło do wymiany to polecałbym jakiś starszą 9-rzędową Deorkę nawet bez shadow i będzie śmigać.

Napisano

Dzięki za odpowiedż. Jednak zdecydowałem się na wymianę całej przerzutki na nową. Prostowanie nie wchodzi w grę bo jest tak załamane ze jak próbuję prostować to czuję że się złamie. Nową wymienię i wyreguluję sam. Chodziło mi o zaoszczędzenie ale ten sam model kosztuje o koło 120 zł. Na tamtej przejechałem 11000 km nigdy mnie nie zawiodła jedynie regulowanie, ale to normalne. I kupię solidną osłonę:thumbsup:

Pozdrawiam!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...