mostek Napisano 2 Kwietnia 2019 Napisano 2 Kwietnia 2019 Witam. mam pytanie, czy w tym modelu przerzutki jest możliwość wymiany samego wózka/prowadnicy ? Po wywrotce bardzo się skrzywiła. dzwoniłem do serwisu ale nie jasno mi wytłumaczyli, zrozumiałem to tak jak by im było wygodnie całą przerzutkę wymienić.
seraph Napisano 2 Kwietnia 2019 Napisano 2 Kwietnia 2019 Teoretycznie jest możliwość wymiany, ale dostępność jest strasznie słaba (o ile w ogóle jest), a do tego wymiana wcale nie jest jakaś prosta. Jeśli jesteś pewien, że tylko wózek jest krzywy to można odkręcić kółka i wyprostować go bez rozłączania z pantografem. Toż to kawałek blachy przecież... Ogólnie to RD-T4000 to ponoć średnio udany model. Jakby przyszło do wymiany to polecałbym jakiś starszą 9-rzędową Deorkę nawet bez shadow i będzie śmigać.
mostek Napisano 2 Kwietnia 2019 Autor Napisano 2 Kwietnia 2019 Dzięki za odpowiedż. Jednak zdecydowałem się na wymianę całej przerzutki na nową. Prostowanie nie wchodzi w grę bo jest tak załamane ze jak próbuję prostować to czuję że się złamie. Nową wymienię i wyreguluję sam. Chodziło mi o zaoszczędzenie ale ten sam model kosztuje o koło 120 zł. Na tamtej przejechałem 11000 km nigdy mnie nie zawiodła jedynie regulowanie, ale to normalne. I kupię solidną osłonę Pozdrawiam!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.