fifson Napisano 24 Lutego 2019 Napisano 24 Lutego 2019 Witam chcem kupić rower do 4.5k Enduro MTB full mam 179 i chcem kupić rowerem z dampwrem budzez to jak wspominałem 4.5k myślałem nad giant reign 2, kellys swag.. Jaki rower polecacie czy jakiś inny mogę
Gość Napisano 24 Lutego 2019 Napisano 24 Lutego 2019 Teraz, fifson napisał: Jaki rower polecacie czy jakiś inny mogę Możesz. Mamy pytałeś czy też się zgadza?
fifson Napisano 24 Lutego 2019 Autor Napisano 24 Lutego 2019 Eh przepraszam za korektę miało być może
piciu256 Napisano 24 Lutego 2019 Napisano 24 Lutego 2019 Nie no przyszedł chociaż na forum po poradę, większość wchodzi na giełdę rowerową na fb z postem "szukam roweru zjazdowego do 3k przynajmniej 160mm skoku" Jaki wzrost, waga też istotna. Jeśli zgodnie z domysłami jesteś dzieciak to na co ci rower enduro którego fizycznie nie masz jak wykorzystać?
fifson Napisano 25 Lutego 2019 Autor Napisano 25 Lutego 2019 Wzrost 179cm chodix ci ze nie mam siły go wykorzystać czy co?
piciu256 Napisano 25 Lutego 2019 Napisano 25 Lutego 2019 Tak, bardzo dużo osób widzę patrzy na zasadzie "chcę pojeździć w dół to muszę mieć rower do DH" gdzie ze spokojem starczył by rower trail 130-140mm skoku, potem muszą jeździć na absurdalnie niskim ciśnieniu bo im szkoda że nie używają całego skoku. O wagę pytałem bo sam się teraz na fulla przesiadłem i co się okazało- że amortyzatory rock Shox'a są zdecydowanie za mocno stłumione bo ktoś u nich wymyślił iż jak blokada będzie ładnie trzymać to więcej osób kupi, a że przy okazji zabili wybieranie większych nierówności to nieważne... Nie mówiąc że obieg szybkiego powrotu w ich damperach już ze zaworowaniem średnim się praktycznie nigdy nie otwiera, nawet przy prawie max ciśnieniu, a oni dają jeszcze sztywniejsze opcje To jest twój pierwszy rower tego typu czy już coś miałeś? Na jakiej podstawie stwierdzasz że potrzebujesz rower enduro? Do czego chcesz go używać, w sensie w jakim terenie?
fifson Napisano 25 Lutego 2019 Autor Napisano 25 Lutego 2019 Mój tymczasowy rower to giant revel 3 disc 2013 W tej samej wsi mam zwirowanie i to duża na rowery crossy i inne. jeżdżę wraz kolega z którym robimy zeczy czyli skaczemy po chodnikach na zwirowni ach i innych
fifson Napisano 25 Lutego 2019 Autor Napisano 25 Lutego 2019 Widzę że na tym forum się nic nie dowiem tylko poprzednie o innych że zeczach...
Gość Napisano 25 Lutego 2019 Napisano 25 Lutego 2019 Może gdybyś przestrzegał jakichkolwiek zasad pisowni, to odzew byłby większy...
piciu256 Napisano 25 Lutego 2019 Napisano 25 Lutego 2019 Nie sposób się nie zgodzić, do skakania po chodnikach i żwirowniach rower enduro ci potrzebny jak terenówka do jazdy po mieście... Do takiej jazdy spokojnie wystarcza rower XC, wystarczy trochę umiejętności.
Galvatron Napisano 26 Lutego 2019 Napisano 26 Lutego 2019 Piszesz bardzo lakonicznie i nieskładnie. Momentami trudno zrozumieć, o co Ci chodzi, bo potwornie kaleczysz język.
Selvan82 Napisano 26 Lutego 2019 Napisano 26 Lutego 2019 Cóż taka teraz moda, dzieci w kaskach fullface na rowerach DH "skaczą", przepraszam zjeżdżają z krawężników po mieście i wydaje im się że już latają Ani to nie ma siły aby taki rower wyciągnąć w górę ani techniki żadnej też się nie nauczy. Ale YouTube pokazuje jak połowa Polski ma takie rowery, super akcje typu pojedziemy do Galerii gdzie są ruchome schody i zjedziemy będzie większy "Fame". Kolego fifson już od czytania Twojego pierwszego zdania nóż w kieszeni się otwiera bo "chcem kupić rower" a całe forum ma tu zajrzeć, powklejać Ci gotowe linki do rowerów i wiedzieć wszystko na Twój temat aby wybrać najlepszy sprzęt na Świecie pod Twoje umiejętności. No niestety to tak nie działa, po drugie gdybyś podszedł do tematu pisania na forum poważniej czyli chociaż sprawdził co napisałeś przed zatwierdzeniem posta to więcej osób by zrozumiało co napisałeś.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.