Gość Napisano 21 Stycznia 2019 Napisano 21 Stycznia 2019 Cześć, mam klamkomanetki ST-RS685 i na prawej problem z odchodzącą gumą. Wystarczy nieco pojeździć, nie za długo, a podwija się go góry i nieźle wkurza. Guma nie jest nigdzie ponacinana, przy naciąganiu wpada we wszystkie rowki na nią przeznaczone, a mimo to szybko się przesuwa do góry i robi luźna. Początkowo myślałem, że winne może jest ułożenie klamki, bo było dosyć mocno w dół, ale to jednak nie to. Co z tym zrobić aby to się nie luzowało? Doradzono mi przejechanie opalarką, ale dziwnie to zabrzmiało i jakoś nie chcę eksperymentować za bardzo w taki sposób.
Mod Team Puklus Napisano 23 Stycznia 2019 Mod Team Napisano 23 Stycznia 2019 To jest guma. A guma jako ze jest nie przepuszczalna, jak się dostanie pod nią ciecz, nie daj boże olej to nawet zjedzie z klamki całkowicie. Polecał bym ja zdjąć. Całkowicie, trzeba do tego celu odkrecic klamkę od kiery - jest łatwiej. Następnie odtłuszczaczem ładnie ją umyć. Umyć tez porządnie samą klamkę, sprawdzić czy olej z hebla się nie sączy. No i możną się pokusić o nową owijkę. Jest tez opcja ze guma się naciągnęła i już nie siądzie na swoje miejsce ... wtedy tylko nowa guma.
Gość Napisano 26 Stycznia 2019 Napisano 26 Stycznia 2019 Ok, dzięki za info. Nic tam się nie sączy, to chyba wyrobienie gumy, bo porównując do lewej, jest o wiele luźniejsza. No nic, trzeba będzie zamówić z ebay/amazon, bo z tego co widzę, w polskich sklepach nie ma (a przynajmniej nie Y07X98080).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.