Skocz do zawartości

[Klamkomanetka] Odchodząca guma z RS685

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, mam klamkomanetki ST-RS685 i na prawej problem z odchodzącą gumą.

Wystarczy nieco pojeździć, nie za długo, a podwija się go góry i nieźle wkurza. Guma nie jest nigdzie ponacinana, przy naciąganiu wpada we wszystkie rowki na nią przeznaczone, a mimo to szybko się przesuwa do góry i robi luźna. Początkowo myślałem, że winne może jest ułożenie klamki, bo było dosyć mocno w dół, ale to jednak nie to. 

Co z tym zrobić aby to się nie luzowało? Doradzono mi przejechanie opalarką, ale dziwnie to zabrzmiało i jakoś nie chcę eksperymentować za bardzo w taki sposób.  

Lh1SlLV.jpg

• Mod Team
Napisano

To jest guma. A guma jako ze jest nie przepuszczalna, jak się dostanie pod nią ciecz, nie daj boże olej to nawet zjedzie z klamki całkowicie. Polecał bym ja zdjąć. Całkowicie, trzeba do tego celu odkrecic klamkę od kiery - jest łatwiej. Następnie odtłuszczaczem ładnie ją umyć. Umyć tez porządnie samą klamkę, sprawdzić czy olej z hebla się nie sączy. No i możną się pokusić o nową owijkę. 

Jest tez opcja ze guma się naciągnęła i już nie siądzie na swoje miejsce ... wtedy tylko nowa guma.

Napisano

Ok, dzięki za info. Nic tam się nie sączy, to chyba wyrobienie gumy, bo porównując do lewej, jest o wiele luźniejsza. No nic, trzeba będzie zamówić z ebay/amazon, bo z tego co widzę, w polskich sklepach nie ma (a przynajmniej nie Y07X98080). 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...