robertrobert1 Napisano 9 Grudnia 2018 Napisano 9 Grudnia 2018 Witam. Zakupiłem przewodową wersję Sigma 14.16. Zacząłem wprowadzać obwód koła i napotkałem na opcję wyboru koła. Jest już przypisany wybór koła czyli 24, 26, 27,5 , 28 i 29. Jednak owe obwody mnie nie satysfakcjonują albowiem inna jest średnica przy oponie 1,25 a inna przy 2,25. Czy ktoś wie czy istnieje możliwość ręcznego wprowadzenia obwodu koła?
Gość Napisano 9 Grudnia 2018 Napisano 9 Grudnia 2018 Wprowadzasz recznie obwod z dokladnoscia do 1mm. Moze to Ci cos pomoze. https://manuall.pl/sigma-bc-14-16-sts-licznik-rowerowy/
robertrobert1 Napisano 9 Grudnia 2018 Autor Napisano 9 Grudnia 2018 Zgadza się. Dopiero po wszystkich przypisanych rozmiarach koła jest opcja manual z precyzyjnym ustawieniem rozmiaru koła przy czym w instrukcji ta informacja nie występuje.
Gość Napisano 9 Grudnia 2018 Napisano 9 Grudnia 2018 Podeslalem instrukcje, bo jak wpisywalem to wpisalem od razu. Niestety nie pamietam jak to bylo, bo licznik mam ze 2 czy 3 lata.
robertrobert1 Napisano 9 Grudnia 2018 Autor Napisano 9 Grudnia 2018 A korzystasz z funkcji bezprzewodowego zczytania parametrów? Mam problem z komunikacją. Po prostu smartfon nie nawiązuje kontaktu z licznikiem.
Gość Napisano 9 Grudnia 2018 Napisano 9 Grudnia 2018 Mam go, ale w wersji przewodowej. Nie toleruje innych wersji.... Z innej beczki, jesli sie korzystalo z GPS i funkcji zliczania przewyzszen to tu mozna byc srodze rozczarowanym. Tzn, zawsze jest mniej.
robertrobert1 Napisano 9 Grudnia 2018 Autor Napisano 9 Grudnia 2018 Licznik mam także w wersji przewodowej ale zczytywanie może się odbywać albo przewodowo za pomocą stacji dokującej albo bezprzewodowo za pomocą łączności NFC.
Gość Napisano 9 Grudnia 2018 Napisano 9 Grudnia 2018 A przepraszam, zle przeczytalem. Tak korzystam. W 80- max 90% dziala prawidlowo. Jak nie dziala prawidlowo, to pasek postepu zatrzymuje sie przed koncem i rozlacza. Nie wiem dlaczego. Ogolnie to raczej trzymam przy gorze smartfona i laduje bez przerw, ale z lekkim kilku sekundowym jakby zastanowieniem.
robertrobert1 Napisano 9 Grudnia 2018 Autor Napisano 9 Grudnia 2018 ok. Dzięki za pomoc. Przechodzę do testów.
sobollo Napisano 9 Grudnia 2018 Napisano 9 Grudnia 2018 Ogólnie rzecz biorąc, sigma nie ma, powiedzmy delikatnie, dopracowanego softu... ostatnio zrobiłem upgrade firmware w mojej rox 8 i jak wcześniej po NFC czytał aktywności w kilka sekund, teraz zajmuje mu to kilka minut... tak, że wraz z nowym firmware potrafią popsuć nawet to, co wcześniej działało... Może i u Was upgrade fitmware’u coś zmieni (oby nie na gorsze)
Gość Napisano 9 Grudnia 2018 Napisano 9 Grudnia 2018 Wieksze problemy mialem jak zmienilem telefon i wgralem aplikacje, okolo 1-1.5roku temu. Na starym chodzila ciut plynniej. Czy sie jakos roznily apki- nie wiem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.