Gość Napisano 1 Grudnia 2018 Napisano 1 Grudnia 2018 Witam, ostatnio zrobiłem sobie single speeda w moim MTB. Mam ramę z pionowymi hakami więc użyłem starej przerzutki SRAM x3.0 w roli napinacza lecz niestety przerzutka pozwala mi jeździć tylko na ostatniej, ósmej koronce kasety co spartala mi linię łańcucha. Moje pytanie brzmi tak: Jak zablokować wózek tak abym mógł ustawić łańcuch na innej zębatce? Pozdrower!
Mod Team durnykot Napisano 1 Grudnia 2018 Mod Team Napisano 1 Grudnia 2018 Odpowiednio ustawiając śrubki H i L. Warunkiem jest ich odpowiednia długość.
Blueforce Napisano 1 Grudnia 2018 Napisano 1 Grudnia 2018 Cześć, weź kawałek linki stalowej/sznurka i zrób tak jak od minuty 2.06 w filmiehttps://www.youtube.com/watch?v=obUkL-Ya8dE
Gość Napisano 1 Grudnia 2018 Napisano 1 Grudnia 2018 @durnykot Już wcześniej próbowałem regulacji, śrubki okazały się za krótkie.. Czyli muszę poszukać w szufladzie śrubek ;P @Blueforce Próbowałem już tego sposobu, ale jest to zbyt druciarskie rozwiązanie. Ma to być na dłużej, w każdym razie dzięki za pomoc Zaraz wybiorę się do garażu i poszukam tych śrubek jak już to zrobię to pochwalę się efektem, pozdrower!
Mod Team durnykot Napisano 1 Grudnia 2018 Mod Team Napisano 1 Grudnia 2018 Próbowałeś wkręcić L na maxa , a pozycję wózka regulować za pomocą śrubki H?
Gość Napisano 1 Grudnia 2018 Napisano 1 Grudnia 2018 Wkręcałem tak aby wózek ustawił się jak najbliżej środka koła.
Mod Team durnykot Napisano 1 Grudnia 2018 Mod Team Napisano 1 Grudnia 2018 A propos filmiku- każda linka ma na jednym końcu element blokujący linkę w manetce- zmierz odległość między śrubą na linkę przy przerzutce a baryłką regulacji. Dodaj 1-2 cm ( lub więcej ) i utnij linkę tak ,aby końcówka linki z tą grubszą częścią ( brakuje mi słowa.... ) po włożeniu opierała się wewnątrz baryłki regulacji. Ustaw wózek w odpowiednim położeniu, naciągnij i przykręć linkę. Wózek będzie gdzie trzeba, a będziesz miał możliwość dokładnej regulacji. Nawet to działa.
Gość Napisano 1 Grudnia 2018 Napisano 1 Grudnia 2018 Teraz, durnykot napisał: utnij linkę tak ,aby końcówka linki z tą grubszą częścią ( brakuje mi słowa.... ) Chodzi o tego kondomka?
Mod Team michuuu Napisano 1 Grudnia 2018 Mod Team Napisano 1 Grudnia 2018 O ten pizdryg chodzi tylko odwrotnie ma by wewnątrz śruby baryłkowej . Po ustawieniu na drugi koniec też można zacisnąć.
Gość Napisano 1 Grudnia 2018 Napisano 1 Grudnia 2018 Dobra, udało się panowie - WIELKIE dzięki <3 Doszedłem do wniosku że zrobię sobie redukcję kasety pod singla bo bez zbędnych koronek będzie to wyglądało o niebo lepiej. Pozdrower! [Można zamknąć]
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.