Skocz do zawartości

[Suport] Kross Evado 2.0

Piotrek91tur

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Posiadam korbę Shimano, oś suportu ma 124mm. Pp516 Dużo już przejechałeś na tym suporcie? Mam jeszcze pytanie czy łożyska na osi suportu są na wcisk czy można samemu je ściągnąć?

Napisano
Godzinę temu, Piotrek91tur napisał:

Dużo już przejechałeś na tym suporcie? Mam jeszcze pytanie czy łożyska na osi suportu są na wcisk czy można samemu je ściągnąć?

Jakieś 10 tys. jak na razie i jeszcze jest ok. W prosty sposób się tych łożysk nie zdejmie. Ja przynajmniej nie wiem jak.

Napisano
3 godziny temu, Piotrek91tur napisał:

Posiadam korbę Shimano, oś suportu ma 124mm.

Może się mylę, ale shimano ma standard 122,5 czy też 123 mm wg shimano ( z tych dłuższych ) i o ile masz rzeczywiście suport 124,5 to raczej przez pomyłkę producenta. Podaj model korby ( wybite na ramieniu od wewnątrz lub naklejka ) Suport 124,5 krzywdy wielkiej w rowerze nie zrobi - bo raptem zwiększy linię łańcucha o 0,75 - 1 mm, ale powinien być wg. mnie 122,5.

Napisano

Akurat w tym modelu oryginalnie montowany był suport Buchel https://www.kross.pl/pl/2013/cross/evado-2-0 i prawdopodobnie taki tam jest. Z kolei korbę mam FC M131. Zdecyduję się na krótszy suport może łatwiej będzie wrzucać biegi.

4 godziny temu, pp516 napisał:

Jakieś 10 tys. jak na razie i jeszcze jest ok. W prosty sposób się tych łożysk nie zdejmie. Ja przynajmniej nie wiem jak.

10 tys. to sporo jak na tą cenę, ja na fabrycznym zrobiłem około 6tys.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...