uberth Napisano 12 Września 2018 Napisano 12 Września 2018 Cześć, mam problem z nexusem 7 - biegowym. Wszystko ładnie się zmienia jeśli chodzi o 1-5 biegi. 6,7 bieg są "lżejsze" niż 5 bieg. Wykonałem regulacje. Gdy to nie pomogło zanurzyłem przekłanie na godzinę w oleju minaralnym. Po przeskładaniu całości nie było poprawy. Co radzilibyście zrobić ?
TheJW Napisano 12 Września 2018 Napisano 12 Września 2018 1. Oddać ludziom, którzy się na tym znają. 2. Wymienić koło na nowe (ewentualnie kupić nową piastę i zapleść na starej obręczy, co sensu nie ma przy takich kosztach).
dorota57 Napisano 12 Września 2018 Napisano 12 Września 2018 Czy regulowałeś na 4 przełożeniu? by żółte kreski się zrównały. Ja rozłożyłem by nałożyć smaru luźnego, skręciłem i wszystko hula. Nawet nie słychać cykających zapadek.
uberth Napisano 13 Września 2018 Autor Napisano 13 Września 2018 wymieniłem nexusa na innego. Tego odłoże na razie może kiedyś się doczeka naprawy. Dzięki za pomoc !
dorota57 Napisano 14 Września 2018 Napisano 14 Września 2018 22 godziny temu, uberth napisał: wymieniłem nexusa na innego. Tego odłoże na razie może kiedyś się doczeka naprawy. Dzięki za pomoc ! TZN, poddałeś się.
uberth Napisano 21 Września 2018 Autor Napisano 21 Września 2018 Cześć. Nie chce zakładać nowego tematu. Mam rower tym razem z nexusem 8 biegowym. I objawy są bardzo podobne. 1 -5 biegi działają dobrze. 6,7,8 odczucie jakby był 1 bieg. Nagrałem film. Wydaje mi się że zapadki nie działają odpowiednio. Proszę o diagnozę dlaczego tak się dzieje. https://www.youtube.com/watch?v=mNQo54b7VSk&feature=share
dorota57 Napisano 23 Września 2018 Napisano 23 Września 2018 Rozmawiałem z znajomym, który zajmuje się naprawą rowerów. Wspomniałem o twoim problemie z piastą 8 biegową. Powiedział że przeplatał już cztery koła na piasty 7 biegowe, wyrabiają się jakieś zapadki. Pewnie jest tak jak działa to OK, jak nie działa to wymienić. Ja swoją 7 biegową zrobiłem 6000km.
uberth Napisano 25 Września 2018 Autor Napisano 25 Września 2018 Dzięki za odpowiedź. Ogólnie widać na filmie, że ten element sterujący zapałkami na 2 ostatnich biegach się nie porusza. Przeskładałem na nowym smarze mechanizm i okazało się że jest ok. Dam znać za jakiś czas czy problem nie powrócił.
Wachowicz Napisano 1 Października 2018 Napisano 1 Października 2018 jak Pan poradził sobie z tą piastą nexus 7 chodzi o 6 i 7 bieg chodzi lżej niż na 5 ja mam ten sam problem
uberth Napisano 2 Października 2018 Autor Napisano 2 Października 2018 problem rozwiązałem w 8 biegowym nexusie. Jak znajdę czas to za niedługo zajrzę do tego 7dmio biegowego
krokodylowy Napisano 9 Stycznia 2020 Napisano 9 Stycznia 2020 Tu nie ma co porównywać Nexusa 7 i 8 bo w środku jest inna konstrukcja. Czy autor wątku rozwiązał problem? Teraz i moją starą piastę SG7-C20 dopadła ta sama przypadłość - biegi 1-5 działają prawidłowo a 6 i 7 pozornie tzn. działają OK na sucho i przy obracaniu pedałami na jałowo (odwrócony rower) ale w normalnej pozycji i w czasie jazdy co jakiś czas bieg ślizga się albo wręcz wypada non stop na niższe. Regulacje linką nic nie wnoszą, sprawdziłem wnętrze wszystko aż po ośkę i wszystko jest całe, sprzęgło i zapadki włączające 6 i 7 bieg włączają się co widać dokładnie po zdjęciu przekładni. A jednak po skręceniu całości problem wraca. Serwisowalem tą piastę wiele razy wymieniając kilka zespsutych drobiazgów - łożyska, konusa, sprężynę sprzegła i zawsze było OK (wszystko według NEXUS_SG-7C22-Werkstatthandbuch.pdf, NEXUS_SG-7R40-Werkstatthandbuch.pdf i passmana) Tym razem zonk - widzę tylko że po zlożeniu piasta ma nieco większy luz wzdłuż osi niż kiedyś ~0.2-0.5mm ale kontra pewnie go gasi Czy macie jakieś sugestie? Jak wyeliminować ten efekt? Google nie pomogły. Są podobne wątki na foum uk ale bez rozwiązań. Czyszczenie i smarowanie nic nie wnosi. Dociąganie kontrą tak czy inaczej też nie pomaga.
dorota57 Napisano 9 Stycznia 2020 Napisano 9 Stycznia 2020 Nic nie piszesz o regulacji na 4 biegu, tak by zeszła się żółta kropka z żółtą kreską. W niektórych piastach może być widoczna od spodu.
krokodylowy Napisano 10 Stycznia 2020 Napisano 10 Stycznia 2020 11 godzin temu, dorota57 napisał: Nic nie piszesz o regulacji na 4 biegu, tak by zeszła się żółta kropka z żółtą kreską. W niektórych piastach może być widoczna od spodu. Dzięki ale o tym wspomniałem na początku tzn. "regulacje linki nic nie dają". Piasta była z powodzeniem serwisowana zgodnie z podręcznikami producenta - a tam regulacja na czwórce to elementarz. W moim przypadku to zapewne skutek uboczny zużycia jakiejś części albo minimalnego przesunięcia wzdłuż osi ale wizualnie nic na to nie wskazuje a pieski działają. Sprzęgło włączające się na 6 i 7 biegu się włącza - w stanie rozłożonym i po skręceniu całości (słychać ten moment) - dopiero po przyłozeniu mocy wchodzi to ślizganie albo rozłączanie piesków lub cofanie sprzęgła.
dorota57 Napisano 10 Stycznia 2020 Napisano 10 Stycznia 2020 5 godzin temu, krokodylowy napisał: regulacje linki nic nie dają Tym się zasugerowałem i stwierdziłem że być może tylko kręciłeś baryłką linki a nie ustawiłeś na 4biegu i nie zeszły się żółte kropka i kreska. Być może jest to spowodowane nie trafieniem któregoś elementu w prowadzenie.Tak miałem, że był luz i dopiero jak rozłożyłem i złożyłem, uważając by powchodziło wszystko w prowadzenia to było OK. Powodzenia.
krokodylowy Napisano 10 Stycznia 2020 Napisano 10 Stycznia 2020 Co masz na myśli pisząc prowadzenia? Tam niespecjalnie jest co źle złożyć jeśli robiło się to wiele razy albo pierwszy raz ale korzystasz z manuala Od strony prawej aż po konus i łożysko jest tylko kilka elementów - źle coś złożysz i nie da się zmieniać biegów Od strony lewej też raptem 8 części (łożysko, 4 bloki i podkładki ) i już można wyciągnąć ośkę - trudno o pomyłkę Faktem jest że tym razem ośki nie rozbierałem bo na oko widać że po podłączeniu pierścienia przerzutki biegi się czysto zmieniają i wchodząc na szóstkę odskakuje sprzęgło zwalniajace zapadki włączające przekładnię dla 6 i 7. Czy pamiętasz jaki duży masz luz elementów wzdłuż osi, pomiedzy elementami po zlożeniu wszystkich bloków na ośce i założeniu blaszki spinającej całość? Wydaje mi się że przyczyną mogłoby być zużycie/starcie drivera i "feed cama" po których toczy się łożysko ale tam akurat nic takiego nie widać i na pewno nie jest to starcie rzędu 0.5mm. Feed cam tez mocno siedzi i raczej się nie przemieścił. Sprężyna pod "ger shifting camem" też wydaje się cała (jak poprzednia pękła to od razu było czuć to pod stopą) Pieski i reszta też cała. Kończą mi się pomysły na rozwiązanie tej zagadki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.